Tevreden gezichten in Siebengewald. Vanaf links Lloyd Kooiman, Jord Roos en Bart Seegers. (foto: Jos Gröniger)
Tevreden gezichten in Siebengewald. Vanaf links Lloyd Kooiman, Jord Roos en Bart Seegers. (foto: Jos Gröniger)

'Handhaving blijft het primaire doel'

Voetbal 626 keer gelezen

SIEBENGEWALD | Na drie promoties op rij beleefden de voetballers van Stormvogels'28 afgelopen seizoen de eerste sportieve tegenslag sinds jaren. De Siebengewaldse ploeg degradeerde naar de derde klasse. Dit seizoen draaien de 'Vogels' goed mee. Zondag werd nummer twee Volkel met 2-0 verslagen. Een plaats in de subtop van 3D lonkt. "Handhaving blijft het primaire doel", stelt trainer Jord Roos.

Terwijl hij de voorbereidingen op de wedstrijdbespreking voor het duel met Volkel treft, praat de jonge oefenmeester openhartig over zijn ploeg, die de degradatie uit de tweede klasse goed verwerkt heeft. "We hebben een ploeg met hoofdzakelijk eigen jongens. Er is veel kwaliteit maar de selectie is niet erg breed. Er mag niks gebeuren, want anders raken we in personele problemen."

Doelstelling
Jord Roos kwam als 24-jarige assistent bij Topklasser Juliana'31 uit Malden bij Stormvogels in beeld nadat trainer Sjaak Erps aangaf te stoppen. Harry Gommans (ex-prof van onder andere MVV, Fortuna Sittard en Excelsior) nam het stokje in het lopende seizoen over en werd speler-trainer. Voor het huidige seizoen liet de technische commissie het oog op Roos vallen. "De wijze waarop dat gebeurde beviel me. De technische commissie bezocht een training van me om een goed beeld te kunnen vormen. Ondanks de beleidswijziging om de spelersvergoedingen te schrappen, tekende ik", zegt de gedreven trainer, die de uitdaging in de nieuwe werkomgeving graag aanging.
Ook pasten Roos, zijn ploeg en het bestuur van Stormvogels de doelstelling aan. "Omdat we het met eigen jongens doen hebben we besloten dat handhaving het hoofddoel is. We hebben gepraat en de spelers beseffen nu dat we het samen moeten doen. En dat is gelukt; iedereen wil er bij horen." De aanpak werkt. Na twaalf speeldagen is Stormvogels terug te vinden in de top vijf van de derde klasse D. "We hebben 20 punten. Dat zijn er zeven minder dan koploper Rhode. We scoorden wel het meeste van alle teams, maar we hebben ook al veel goals tegen." Opvallend is het dat de Vogels tegen hoger geklasseerde ploegen prima presteren. "Wellicht komt het omdat we tegen middenmoters te gemakkelijk willen voetballen."

Tevreden
Vleugelaanvaller Lloyd Kooiman (20) is tevreden over de prestaties van het team en aanpak van trainer Jord Roos. Hij zegt tot slot: "De trainer benut alle informatie over de tegenstander en instrueert ons. Jord is een trainer met visie op het voetbal. Dat blijkt ook in deze competitie. We draaien aardig mee. En ik vind dat we in deze klasse horen."
Een routinier in de Siebengewaldse ploeg is verdedigende middenvelder Bart Seegers. De 28-jarige is van mening dat de huidige klassering past bij Stormvogels. "Wij hoeven voor niemand onder te doen", zegt Seegers, die tevreden is over de trainer. "Jord is een trainer die ons weet te prikkelen. Hij heeft een duidelijke visie. Ja, we zijn erg blij met hem, en ik kan me eerlijk gezegd geen betere trainer dan hem herinneren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant