'Satanster' op kerk Sint Anthonis. (foto: SK-Media)
'Satanster' op kerk Sint Anthonis. (foto: SK-Media)

Al acht katholieke kerken in de regio beklad met 'satansterren'

Algemeen 304 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De politie tast nog in het duister over wie er verantwoordelijk is voor het bekladden van verschillende kerken in het Land van Cuijk. Op zeker acht rooms-katholieke kerken in de regio werden afgelopen weekend 'satansterren' met graffiti aangebracht.

Afgelopen vrijdag werd duidelijk dat onbekenden een pentagram met een cirkel erom hadden aangebracht op de kerken in Oeffelt, Sint Anthonis, Oploo en Cuijk, soms voorzien van de letters 'WWW'. Gedurende het weekend bleken de kerken in Mill, Langenboom en Haps eveneens te zijn beklad en voorzien van ditzelfde pentagram, beter bekend als een 'satanster'. Zo'n ster refereert aan de antichrist op katholieke kerken en andere geloofsgebouwen. 'WWW' is symbolisch voor het getal 666, oftewel het Getal van het Beest dat verwijst naar de antichrist. Vandaag maakte de politie bekend dat ook de kerk in Wilbertoord is beklad.
Of het om vandalisme of een 'grap' gaat, kan een woordvoerder van de politie nog niet zeggen. Ook is de politie onbekend of bewust gekozen is voor kerken in het Land van Cuijk en of er enig verband is met eerdere bekladdingen op huizen in Cuijk. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Ook de kerk in Oeffelt werd doelwit van bekladdingen. (foto: SK-Media)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant