Edwin de Neijs won zondag de halve marathon in Sint Anthonis.

Edwin de Neijs wint halve marathon in Sint Antonis

Sport 393 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Het was prima loopweer, zondag in Sint Anthonis. Onder aangename omstandigheden finishten uiteindelijk 497 deelnemers op de halve marathon en nog eens 113 lopers op de vijf kilometer. Het was daarmee weer een geslaagde dag voor AV Olympus Land van Cuijk.

Er werd flink strijd geleverd in deze editie van de halve marathon. Lange tijd liepen de vier heren in een groepje vooraan de wedstrijd. Uiteindelijk viel deze groep pas kort voor de finish uit elkaar. Het was Edwin de Neijs van vereniging Attila uit Tilburg, die in 1.18.21 met de eer ging strijken, voor Wesley Sleegers (1.18.36) en Alexandre Lechat (1.18.41). Ook de eerste dames finishten op relatief korte afstand van elkaar. Daar was het Cemile Kara, die uiteindelijk in 1.38.21 met de winst ging strijken, voor Astrid Castricum (1.39.15) en Jozette Thomassen (1.40.06).

Vijf kilometer
Bij de vijf kilometer was het Dave Rost uit Groesbeek, die onbedreigd als eerste over de finish kwam in 17.18 minuten. Raymond van Benthum (17.45) en Tom van Deurzen (18.14) maakten het podium compleet. Bij de vrouwen was de overwinning voor Inge Nijhoving van GAC-Gemert in 19.22 minuten voor Nicole Loeve (19.51), ook Nederlands kampioen op 10 km in haar leeftijdscategorie 50+, en Noortje Corstjens in 20.23.