Impressie van hoe het Hansa Oncology Clinics in Boxmeer had moeten worden.
Impressie van hoe het Hansa Oncology Clinics in Boxmeer had moeten worden.

SP Boxmeer wil toch ingebrekestelling Hansa

Algemeen 121 keer gelezen

BOXMEER | De Socialistische Partij wil dat de gemeente Boxmeer alsnog overgaat tot het in gebreke stellen van Lex de Lange, de inmiddels failliete initiatiefnemer tot Hansa Oncology Clinics. "De gemeente kan Hansa wél in gebreke stellen", benadrukt SP-fractievoorzitter Johan Koelman.

De gemeente Boxmeer liet eerder weten dat een ingebrekestelling niet aan de orde is omdat een haalbaarheidsonderzoek (van 750.000 euro) is uitgevoerd. "Er is daarom geen rechtsgrond", antwoordde het college van B en W eerder dit jaar. Volgens de SP kan de gemeente echter wel Hansa/De Lange in gebreke stellen 'omdat dit betrekking heeft op clausule 16 van de (nog vertrouwelijke) koopovereenkomst'. "Daarom ontvangen wij (van B en W) op grond van deze clausule een berekening en onderbouwing van het bedrag waarvoor de gemeente Hansa per 1 april 2016 alsnog in gebreke kan stellen", aldus Koelman, die tevens wil weten waarom dit op basis van deze clausule nog niet is gebeurd.
De komst van het gespecialiseerde kankerziekenhuis op Sterckwijck in Beugen lijkt van de baan door het faillissement van de verschillende BV's van De Lange.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant