Impressie van hoe Hansa Oncology Clinics had moeten worden.
Impressie van hoe Hansa Oncology Clinics had moeten worden.

Handtekeningenactie SP voor openbaar maken Hansa-dossier

Politiek 91 keer gelezen

BOXMEER | Al langere tijd dringt de Socialistische Partij (SP) in Boxmeer aan op het openbaar maken van het Hansa-dossier. De SP laat weten geen enkele grond te zien waarom dit dossier zo geheimzinnig moet blijven.

Ook in de afwikkeling met de curator is er naar de mening van de SP geen enkele noodzaak het dossier geheim te houden. "De belangen van de gemeente kunnen niet geschonden worden door openbaring. De geheimhouding moet eraf, te beginnen met het openbaren van het haalbaarheidsonderzoek naar de Hansa-kliniek (kosten 750.000 euro)", legt SP-fractievoorzitter Johan Koelman uit.

Handtekeningen verzamelen
De SP zal daarom op zaterdag 23 april op meerdere plaatsen in de gemeente Boxmeer het winkelend publiek vragen hun handtekening te zetten om het 'pijndossier' te openbaren. De SP gaat die dag handtekeningen verzamelen tussen 10.30 en 12.00 uur bij PLUS in Vierlingsbeek en Overloon en tussen 13.15 en 15.00 uur bij de Lidl, Jumbo en ter hoogte van de Rabobank (centrum) in Boxmeer. Bewoners van de gemeente Boxmeer die van mening zijn dat het dossier openbaar gemaakt moet worden, kunnen eveneens digitaal een handtekening sturen naar: boxmeer@sp.nl. (Om handtekeningen niet dubbel te tellen wordt verzocht het woonadres op te geven).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant