Een indrukwekkend gezicht: 322 kaarsjes op het Oorlogskerkhof in Mook. (foto's: Maarten Dekkers)
Een indrukwekkend gezicht: 322 kaarsjes op het Oorlogskerkhof in Mook. (foto's: Maarten Dekkers)

Kinderen ontsteken kaarsjes op graven geallieerden Mook

Human Interest 312 keer gelezen

MOOK | Schoolkinderen, leden van Dorpsoverleg Mook en een aantal andere vrijwilligers uit Mook hebben vrijdag op 322 graven van geallieerde soldaten aangestoken kaarsjes geplaatst op de graven van de Militaire Begraafplaats.

De kaarsjes zijn ter beschikking gesteld door de Nederlandse afdeling van het Royal Canadian Legion. Ook op de militaire begraafplaatsen in Groesbeek, Milsbeek en Ottersum werden kaarsen aangestoken. Het is de bedoeling dat het een jaarlijkse traditie wordt.

Traditie
Het is de bedoeling van de initiatiefnemers om deze herdenking op Kerstavond jaarlijks te herhalen om onze bevrijders te eren en om hun families overzee te tonen dat wij nooit zullen vergeten dat hun dierbaren, die in Nederland achterbleven, hun leven gaven voor onze vrijheid. Het is belangrijk dat onze jeugd zich door deze kaarsjesactie verbonden voelt met de soldaten die in Mook, ver van hun familie achterbleven, maar wel in ons midden zijn om ons te herinneren aan de strijd voor onze bevrijding. "De kinderen en de ouderen vroegen uitdrukkelijk om een herhaling van deze bijzondere avond en wij hebben beloofd daarvoor te zorgen", aldus mede-initiatiefnemer Maarten Dekkers.

De kaarsjes werden aangestoken door Mookse kinderen en hun ouders.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant