Wethouder Geertjan Wienhoven op de plek waar in de toekomst 'Hart van Mook' moet verrijzen. (foto: Diana Derks)
Wethouder Geertjan Wienhoven op de plek waar in de toekomst 'Hart van Mook' moet verrijzen. (foto: Diana Derks)

'Dit is 'n belangrijke mijlpaal voor Mookse centrum'

Centrum 196 keer gelezen

MOOK | Niets lijkt de bouw van zorgunits en seniorenwoningen op de hoek van de Groesbeekseweg met de Koningin Julianastraat in Mook nog in de weg te staan. Wethouder Geertjan Wienhoven (DGP) is alvast in zijn nopjes met bouwplan 'Hart van Mook'. "Dit is een belangrijke mijlpaal, want het centrum ziet er daar al tien jaar hetzelfde uit", weet Wienhoven.

Door Martijn Schwillens

Uiteindelijk moet de gemeenteraad van Mook en Middelaar nog groen licht geven, maar als die akkoord gaat met de bestemmingsplanwijziging, kunnen projectontwikkelaar KlokBouw en ZZG Zorggroep aan de slag met 'Hart van Mook'. Op de hoek van de Groesbeekseweg en Koning Julianastraat moet binnen een jaar begonnen worden met de bouw van een complex met 24 zorgunits voor dementerenden, dertien ouderenwoningen, drie patiowoningen en vijf eengezinswoningen. "Dit plan valt onder de Crisis- en herstelwet, waardoor het plan versneld doorgevoerd kan worden", verduidelijkt Wienhoven. "Met de overige woningen wordt bovendien voldaan aan een duidelijke behoefte."

'Verrijking'
Afgelopen zaterdag werd in het centrum gedemonstreerd tégen de plannen. Afhankelijk van eventuele bezwaren kan op zijn vroegst eind 2017 begonnen worden met de bouw. "Ik heb goede hoop dat er geen bezwaren komen, maar anders start de bouw begin 2018", vertelt Wienhoven. Hij benadrukt: "Dit is een verrijking voor het centrum van Mook. Bovendien hoeven dementerende ouderen door dit plan in de toekomst niet meer naar Groesbeek of Nijmegen, maar kunnen ze in hun eigen omgeving verder oud worden. Dit is ook prettig voor mantelzorgers. Mensen vergeten dat dit een uniek project voor Mook is. Vanuit de raad zijn er wat kritische kanttekeningen geplaatst, maar het is belangrijk dat het van de grond komt. We kijken al tien jaar tegen een lege plek in het dorpshart aan."
Het plan 'Hart van Mook' levert Mook en Middelaar ook nog eens 60 tot 80 nieuwe arbeidsplaatsen op. "Dat is voor onze gemeente gewoon heel veel", onderstreept Wienhoven. "En er is een spin-off voor de plaatselijke middenstand."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant