LVCNET: gemeenten onderhandelen over regionaal glasvezelnetwerk.
LVCNET: gemeenten onderhandelen over regionaal glasvezelnetwerk.

LVCNET: gemeenten onderhandelen over regionaal glasvezelnetwerk

Politiek Samenwerking Land van Cuijk 1.571 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | LVCNET en de vijf gemeenten in het Land van Cuijk zetten in op de aanleg van een glasvezelnetwerk in alle kernen van het Land van Cuijk. De Cuijkse wethouder Maarten Jilisen (Liberaal Land van Cuijk) bevestigt dat de gemeenten hierover in gesprek zijn met een commerciële partij. "En de ontwikkelingen zijn positief", benadrukt Jilisen.

"We hebben inmiddels al meerdere gesprekken gevoerd met een commerciële partij en het laatste gesprek staat binnenkort op de rol", vervolgt Jilisen.
In totaal schreven één op de drie inwoners van het Land van Cuijk zich in voor glasvezel in hun dorp. Vooral in de kleinere kernen was er veel vraag naar glasvezel (49%), maar in Boxmeer, Cuijk en Grave ontbrak het aan animo. "Maar deze marktpartij is geïnteresseerd in wat bij de vraagbundeling (circa 33%) is opgehaald. De aanleg wordt in gezamenlijkheid opgepakt."

Financiering
Jilisen benadrukt dat bij een akkoord het glasvezelnetwerk 'overal' zal worden aangelegd'. "Dus in alle dorpen, kernen, industriegebieden en het volledige buitengebied."
De aanleg moet mede gefinancierd worden met behulp van een garantstelling door de vijf gemeenten. De grote vraag is of de gemeenteraden zullen instemmen. Jilisen wil wat dat betreft echter niet voor de muziek uitlopen. "Er wordt momenteel volop onderhandeld en de gesprekken verlopen positief. Voor 1 maart hopen we met goed nieuws naar buiten te komen", besluit Jilisen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant