Protestactie tegen de plannen 'Hart van Mook'. Geheel rechts: Stan Brinkhoff. (foto: Diana Derks)
Protestactie tegen de plannen 'Hart van Mook'. Geheel rechts: Stan Brinkhoff. (foto: Diana Derks)

Referendum moet plan 'Hart van Mook' tegenhouden

Politiek 350 keer gelezen

MOOK | Omwonenden en de oppositiepartijen in de gemeente Mook en Middelaar willen middels een referendum de plannen voor het 'Hart van Mook' tegenhouden. Zij zijn fel gekant tegen het voornemen van Mookse college van B en W om aan de Groesbeekseweg een zorgcentrum voor dementerenden en (senioren-)woningen te bouwen. "Het is te grof, te hoog en te groot", benadrukt Stan Brinkhoff.

Door Martijn Schwillens

Samen met vertegenwoordigers van de oppositiepartijen CDA, VVD en ZZP voerde Brinkhoff vanmiddag -net als vorige week zaterdag- actie tegen de 'megalomane plannen'. Op een groot bord hangt een schets van de plannen met daarboven de tekst 'Gebroken Hart van Mook'. Inmiddels hebben honderden bewoners van Mook en omgeving hun handtekening gezet tegen de plannen en vóór een referendum. "Dit is niet alleen een dingetje van de oppositie, maar juist ook van omwonenden en Mookenaren die zich betrokken voelen bij hun dorpscentrum. De hoeveelheid handtekeningen zegt natuurlijk ook veel over de weerstand. Middenin het dorp willen ze een gebouw van vier verdiepingen neerzetten. Een stuk verstedelijking in het dorpshart. Dat past niet!"

'Machtsspelletje'
Op de hoek van de Groesbeekseweg en Koning Julianastraat moet binnen een jaar begonnen worden met de bouw van een complex met 24 zorgunits voor dementerenden, dertien ouderenwoningen, drie patiowoningen en vijf eengezinswoningen. "De coalitie wil dit er zo snel mogelijk doordrukken", zegt Brinkhoff. "Geertjan Wienhoven met zijn DGP speelt een machtsspelletje en denkt juridisch de zaak dichtgetimmerd te hebben door de Crisis- en herstelwet oneigenlijk te gebruiken. Dat is puur bedoeld om de burger buitenspel te zetten."
Brinkhoff wil de vele handtekeningen omzetten in een referendum waar burgers de keuze krijgen voorgelegd tussen het plan 'Hart van Mook' en het oude plan Concire.

Lees meer over de protesten tegen 'Hart van Mook' in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 24 januari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant