Susan van Doren en Chantal Spanjaard gaan aan de Heiligenberg in Cuijk een nieuw kinderdagverblijf en BSO beginnen. (tekst en foto: Patricia de Ryck)
Susan van Doren en Chantal Spanjaard gaan aan de Heiligenberg in Cuijk een nieuw kinderdagverblijf en BSO beginnen. (tekst en foto: Patricia de Ryck)

'Kinderopvang zoals men die nog niet in de regio kent'

Zakelijk 3.784 keer gelezen

CUIJK – Cuijk krijgt er deze zomer een nieuwe kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang bij. Aan de Heiligenberg 3 – nabij het centrum en station Cuijk - is afgelopen week gestart met de bouw van Kinderopvang Eerste Klas. Hiermee wordt een droom van Susan van Doren en Chantal Spanjaard werkelijkheid. "We gaan hier een opvang realiseren, zoals men die nog niet in de regio kent", vertelt Van Doren.

Beide dames hebben jarenlange ervaring in de branche. Ze weten als geen ander wat kinderen nodig hebben op de opvang. Spanjaard vertelt er meer over. "We creëren een professionele, kindvriendelijke, uitdagende, gemoedelijke omgeving waarin we op speelse wijze aandacht schenken aan de ontwikkelingsgebieden van de kinderen. De kinderen worden opgevangen in verticale groepen; dat betekent dat kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar bij elkaar in één groep zitten. Ze kunnen zich zo op natuurlijke wijze aan elkaar optrekken."
Van Doren gaat verder: "De groepsruimtes zijn uitdagend en evenwichtig ingericht volgens de laatste standaarden in de kinderopvang. Iedere groepsruimte heeft daarnaast een eigen slaapkamer en buitenbedjes. Voor onrustige slapers hebben we een aparte slaapkamer. Centraal in het gebouw gaan we een mooi binnenspeelplein realiseren. Hier zullen de kinderen ook in horizontale groepen, dus met kinderen van hun eigen leeftijd – samen spelen. Het buitenterrein wordt avontuurlijk en ruim opgezet."

Het Stekkie
Maar wat Eerste Klas helemaal bijzonder maakt is de samenwerking met gasthuis en dagbesteding Het Stekkie. Spanjaard legt uit: "Vanuit de centrale entree hebben we beide onze eigen ingang, maar we kunnen via de tussendeur bij het centrale speelplein en via de poort op het buitenterrein ook eenvoudig gezamenlijk activiteiten opzetten. Denk aan samen een boek lezen, liedjes zingen of beweegspelletjes doen. De kinderen zullen op een spontane manier bij de activiteiten worden betrokken. Dit levert voor beide partijen een mooie ervaring en herinnering op." Op dit moment is de bouw net gestart. "We werken samen met lokale bedrijven en in de zomer openen we de deuren van Kinderopvang Eerste Klas", besluit Van Doren.
Meer informatie: www.kinderopvangeersteklas.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant