Digitaal dorpsplein voor de vier Mookse kernen.
Digitaal dorpsplein voor de vier Mookse kernen.

Digitaal dorpsplein voor vier Mookse kernen

Kunst en cultuur 131 keer gelezen

MOOK | Acht enthousiaste dorpsgenoten lanceren zaterdag 4 maart het dorpsplatform
Maasburen.nl. Het is bedoeld om mensen en activiteiten in de Mookse dorpskernen te vinden en te verbinden. "Onze gemeente heeft de opzet en start van het platform gefinancierd", aldus de 'buurtverbinders' Teun van Gelder en Wilma Lamers.

Op de website Maasburen.nl kunnen nieuws en activiteiten worden geplaatst en gevonden, maar ook hulp, diensten of spullen vragen en aanbieden. De site is voor en van alle dorpsbewoners. Ook verenigingen, ondernemers, hulpverleners, zorginstellingen, horeca, kunstenaars et cetera kunnen zich eenvoudig inschrijven op Maasburen.nl.

Toer langs de kernen
De lancering van de website gaat gebeuren met een toer langs de vier dorpskernen. De start is om 13.00 uur voor het LOP in het winkelcentrum van Molenhoek, rond 14.00 uur op de parkeerplaats bij het gemeentehuis in Mook, omstreeks 14.45 uur op het plein aan de Muldershofweg in Plasmolen en de toer wordt om 16.00 uur afgesloten met een drankje bij MFC De Koppel in Middelaar. Wethouder Karin Peters (PvdA) zal op deze vier plekken de feestelijke aftrap verrichten. Ook kunnen belangstellenden een blik werpen op de mogelijkheden die het online dorpsplein voor alle bewoners biedt. De initiatiefnemers- ook wel buurtverbinders genoemd- zijn aanwezig om verdere informatie te geven en te helpen als mensen zich in willen schrijven.
De initiatiefnemers in Mook en Middelaar hebben gekozen voor de aanpak die is ontwikkeld door mijnbuurtje.nl. Inmiddels hebben al meer dan dertig gemeenten of wijken in Nederland zo'n platform.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant