Gijs Snijders kroonde zich vorig jaar tot de verrassende winnaar van de Metworstrennen. (archieffoto: Bas Delhij)
Gijs Snijders kroonde zich vorig jaar tot de verrassende winnaar van de Metworstrennen. (archieffoto: Bas Delhij)

Wie volgt Gijs Snijders op als Koning van de Metworst?

Sport 409 keer gelezen

BOXMEER | Na maandenlange voorbereiding maken dertien Boxmeerse jonggezellen zich klaar voor de Metworstrennen, die maandag 27 februari op Vortums Veld in Boxmeer gereden worden. Dertien ruiters dingen naar de Koningstitel en evenzoveel ruiters doen mee aan de Knollenwedstrijd. "Het is erg belangrijk dat er ieder jaar weer enthousiaste jonge ruiters hun droom uit willen laten komen", aldus Dick Goossen van de Metworstvereniging.

Na de loting en keuring omstreeks 8.15 uur gaat de eerste rit omstreeks 9.30 uur van start. Jelle van Kempen is topfavoriet voor de traditionele paardenraces. Hij hoopt bij zijn derde deelname het hoogste podium te mogen betreden, maar kan op de 750 meter lange zandbaan in Vortum rekenen op felle tegenstand van Roy van Eck en Bart de Kort (op halfbloed). Ook Kenny Knuiman en oud-winnaar Levi Hinke behoren tot de favorieten. Datzelfde geldt voor titelhouder Gijs Snijders. Veel zal afhangen van de loting en de vorm van de dag. Outsiders zijn Frank van Koningsbruggen, Luuk van den Bosch, Rens Verberkt, Ramon Zeegers, Niek Brenninkmeijer, Gerben Stevens (winnaar Knollenrit 2016) en Bob Zeegers.
Bij de Knollenrit is Ivo de Hoog topfavoriet. De finalist van 2016 krijgt tegenstand van de pas 12-jarige Ryan Troost, Tim Hendriks en een achttal debutanten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant