Steef Rovers maakte de 1-0 namens WEC (Foto's: Sjaak Pijnenburg)
Steef Rovers maakte de 1-0 namens WEC (Foto's: Sjaak Pijnenburg)

4I: Vorstenbossche Boys verrast koploper in eigen huis

Voetbal 126 keer gelezen

VEGHEL/UDEN| Vorstenbossche Boys verraste door lijstaanvoerder Boxtel in eigen huis met 2-3 te kloppen. Avesteyn versloeg VOW met 3-2 terwijl Keldonk een puntje haalde bij Mariahout (1-1) waar eigenlijk nog meer had ingezeten. WHV behaalde een belangrijk punt in Wijbosch: 1-1.

Hoewel Boxtel bovenaan stond en Vorstenbosch tiende was daar op het veld weinig van te zien. Na ruim twintig minuten kwamen de gastheren op 1-0 en kregen de gasten het even lastig. Op slag van rust maakte Thijs van de Sanden echter de 1-1. Meteen na de hervatting kreeg de Boxtelse doelman rood toen hij eerst Marvin van Heeswijk onderuit haalde en daarna ook nog de aanvaller dacht te moeten wegduwen. De bezoekers profiteerden snel doordat Ronald Bijl vanuit een scrimmage de 1-2 aantekende. Vlak voor tijd leek Marvin van Heeswijk met de 1-3 voor de beslissing te zorgen maar het werd toch nog 2-3 en er volgden nog hachelijke momenten. De gasten overleefden echter.

Avesteyn - VOW 3-2

De eerste helft was in Dinther voor Avesteyn dat de gasten uit Zijtaart met twee strafschoppen op een 2-0 achterstand zette. Het was twee keer Martijn Swartjes die het vonnis voltrok. Na de thee kwam VOW echter terug. De 17-jarige Siep Verweij zorgde met een doffe knal voor 2-1 waarna de wedstrijd weer spannend werd. Richard van Houtum counterde echter naar 3-1 waardoor het gelopen leek. Toen Rick van de Linden 3-2 maakte gooiden de bezoekers alles op alles en waren er kansen over en weer. Avesteyn verzuimde het om af te maken waardoor de bal maar een keer goed hoefde te vallen voor VOW. Dat gebeurde bijna maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord. VOW-trainer Jordy van Boxtel: "We boeken echt progressie. We worden steeds beter. In dit soort uitwedstrijden komen we echter nog net tekort helaas."

WEC- WHV 1-1

De eerste kansen waren voor WEC toen Roy Verbakel en Gijs van de Boogaart dichtbij een treffer waren. Daarna was WHV echter dreigend. Tot twee keer toe verscheen Roel Lunenburg in kansrijke positie. Na een half uur ging de de bal ineens op de stip en mocht Steef Rovers namens WEC aanleggen. Zijn inzet werd echter gestopt door WHV-doelman Jaap de Wit. Na de pauze scoorde Rovers toch. Vanaf een meter of zestien was hij deze keer De Wit wel de baas: 1-0. WHV zette aan, raakte via Harold Lunenburg de paal. Het was uitstel van executie voor de gastheren want op aangeven van Thomas Bosch zorgde invaller Twan van de Doelen even later toch voor de verdiende 1-1.

Mariahout - Keldonk 1-1

Keldonk haalde een mooi puntje weg bij Mariahout maar eigenlijk hadden de oranje-zwarten moeten winnen. De goed op Mariahout ingestelde Keldonkenaren kregen al snel een paar goede kansen maar kwamen toch met 1-0 achter door een goal van Geert van Dooren. Het was verbazingwekkend hoe ver Mariahout inzakte. Uiteindelijk was het Geert Kuijpers die vanuit een scrimmage na de pauze de verdiende gelijkmaker produceerde: 1-1. Daarna kreeg Keldonk nog genoeg kansen om te winnen maar de trekker werd niet overgehaald. Mariahout-keeper Rick van den Heuvel hield Mariahout in die fase nadrukkelijk op de been. Aan de andere moest ook de uitstekende keeper Leon van de Acker nog katachtig redden maar dat waren niet echt uitgespeelde kansen. Keldonk-trainer Peter van den Heuvel: "Vooraf tekende ik voor een puntje maar nu baal ik als een stekker. Wij hadden hier echt moeten winnen." Grappige anekdote was dat Mariahoutenaar Peter van den Heuvel niet verrast werd door de 4-4-2 van Mariahout. "Ik had dit zaterdag al op het bord gezien haha."

Uitslagen vierde klasse I
Avesteyn-VOW 3-2
Boxtel-Vorstenbossche Boys 2-3
DVG-Boskant 2-0
Mariahout-Keldonk 1-1
SCI-BMC 
WEC-WHV 1-1

Stand vierde klasse I
1. Boxtel 16-30
2. DVG 14-24
3. BMC 14-24
4. Avesteyn 13-23
5. Boskant 14-23
6. Mariahout 15-20
7. WEC 14-18
8. Maliskamp 13-17
9. Vorstenbossche Boys 14-17
10. VOW 15-17
11. SCI 13-13
12. Keldonk 14-11
13. WHV 13-9

Afbeelding
Avesteyn verslaat VOW (Foto's: Ad van Dooren)
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant