VC Volt versloeg in de Beerse sporthal Havoc in vijf sets.

VC Volt wint derby tegen Havoc in vijf sets

Sport 150 keer gelezen

BEERS | De volleybalsters van VC Volt hebben zaterdag de gemeentelijke derby tegen Havoc uit Haps gewonnen. De thuisploeg had er vijf sets voor nodig, maar trok in de volgepakte sporthal in Beers uiteindelijk wel de spannende wedstrijd over de streep: 3-2 (17-25, 25-20, 13-25, 25-20, 18-16).

De dames waren erop gebrand om na het verlies bij Activia vorige week (4-0) nu een beter resultaat te behalen. Na stroeve start in de eerste set (bij een 5-0 achterstand door een goede servicereeks van Havoc vroeg coach René van den Bosch al zijn eerste time-out aan) lukte het Volt om zich steeds beter in de wedstrijd te vechten. In de tweede set waren het juist de dames uit Beers die door een goede servicedruk met de winst aan de haal konden gaan. Daarna was de ploeg opnieuw even het spoor bijster, maar door het enthousiasme in de vierde set weer terug te brengen, lukte het Volt om de wedstrijd om te buigen. Havoc herpakte zich ook, waardoor de twee ploegen op het einde van de vijfde set om beurten wat kansen kregen om de wedstrijd te winnen, maar uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind.
Aankomend weekend ligt de competitie stil vanwege carnaval. Op zaterdag 4 maart wacht Volt de verre uitwedstrijd tegen VCN 3 in Capelle aan den IJssel. Havoc speelt dan in Haps tegen VC Velden DS2, terwijl Somas Activia (vierde) op bezoek gaat bij nummer twee Peelpush DS2 in Meijel.