Frank Boeijen doet op zondag 5 maart ook de Schouwburg Cuijk aan met de concertreeks 'Het mooiste en het beste 2'. (foto: Corbino)
Frank Boeijen doet op zondag 5 maart ook de Schouwburg Cuijk aan met de concertreeks 'Het mooiste en het beste 2'. (foto: Corbino)

Frank Boeijen met 'Het mooiste en het beste 2' in de Schouwburg

Kunst en cultuur 143 keer gelezen

CUIJK | De Nijmeegse liedjesschrijver Frank Boeijen raakt zijn fans al vele jaren in het hart met zijn onmiskenbare stem en persoonlijke liedjes. Met zijn band speelt hij oude hits als 'Zwart wit' en 'Kronenburg Park'. Door de afwisseling met nieuw materiaal maakt men een prachtige reis door de tijd, van de jaren tachtig naar vandaag. Het concert is zondag 5 maart in de Schouwburg Cuijk.

"Twintig jaar, het is een bepalende periode geweest. Ja, het leven trekt aan je voorbij als ik de nummers terugluister. 'Eenvoudige man', 'Geluk', 'Woede van de Armoede', 'Net als een kind'... Stuk voor stuk nummers die we lang niet gespeeld hebben. Het geeft de verandering aan, in de tijd, in de muziek, in alles eigenlijk. Deze verandering openbaart zich in de tijd en dit vertaalt zich weer naar de nummers op het verzamelalbum. Een selectie van liedjes, gespeeld door de band van nu. Het is mooi om terug te kijken naar wat we gedaan hebben. Het geeft perspectief en de chronologie biedt houvast. Twee verzamelcd's, een dvd en een boek. Een mooie selectie om deze periode te vangen", kijkt Boeijen terug op de afgelopen twee decennia. De sfeer van de theatertour? "Ik zou het willen typeren als dromerig. Even wegdromen van de realiteit. Een mooie avond in de beslotenheid van het theater."
'Het mooiste en het beste 2' van Frank Boeijen is zondag 5 maart om 20.15 uur in de Schouwburg Cuijk. Tickets à 25,25 euro via www.schouwburgcuijk.nl of de kassa.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant