Er komt weer een vliegshow bij Volkel in de Wolken. (foto: Peter Steehouwer)
Er komt weer een vliegshow bij Volkel in de Wolken. (foto: Peter Steehouwer)

Volkel in de Wolken is terug met een spectaculaire vliegshow

Algemeen 893 keer gelezen

VOLKEL | Goed nieuws voor luchtvaartfans! Volkel in de Wolken is dit jaar terug met een spectaculaire vliegshow. "Na een gedwongen pauze krijgt het evenement een vervolg. We willen groter uitpakken dan ooit!", laat de organisatie weten.

Volkel in de Wolken wordt gehouden op zondag 28 mei. "Op enige formaliteiten na is voor de Inspectie Leefomgeving en Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu aan alle voorwaarden voldaan om benodigde vergunning te verlenen. Een verklaring van Geen Bezwaar door de gemeente Uden is al op 12 januari van dit jaar afgegeven", aldus de organisatie. Vorig jaar was er geen vliegshow, omdat er toen geen vergunning werd afgegeven. Ze willen daar ook niet te lang bij stilstaan. "We zijn in ieder geval ontzettend blij dat we dit mooie evenement in 2017 gewoon kunnen voortzetten."

Geen braderie
Het bekende Volkelse evenement krijgt een heuse make-over: "Wij hebben een aantal wijzigingen en verbeteringen gepland ten opzichte van vorige edities waardoor de nadruk nog meer op de vliegshow komt te liggen", laat Verwijst weten. "Dat moet ervoor zorgen dat Volkel in de Wolken landelijk op de kaart komt de staan." Zo is er dit jaar geen braderie in Volkel. "Erg jammer dat de braderie niet doorgaat, maar door deze te schrappen kunnen wij al onze pijlen richten op de vliegshow." Verder zijn al een aantal spectaculaire vliegdemonstraties in optie. Welke dat zijn? "Dat maken we later bekend!", zegt Verwijst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant