Glasvezel in het Land van Cuijk is een stap dichterbij gekomen.
Glasvezel in het Land van Cuijk is een stap dichterbij gekomen.

Glasvezelnetwerk in Land van Cuijk stap dichterbij

Algemeen 868 keer gelezen

CUIJK | Een glasvezelnetwerk binnen het gehele Land van Cuijk is een stap dichterbij gekomen. "Met één van de netwerkeigenaren zijn we nu in gesprek over de uitrol, kosten en planning, want we willen graag dat het netwerk eind 2018 klaar is", aldus de Cuijkse wethouder en 'project-kartrekker' Maarten Jilisen (Liberaal LvC).

Mogelijkerwijs kan al in augustus begonnen worden met de aanleg van het glasvezelnetwerk. "In alle plaatsen in het Land van Cuijk, inclusief buitengebieden en bedrijventerreinen", stelt Jilisen, die raadsleden en andere belangstellenden uit de regio afgelopen woensdagavond over dit onderwerp bijpraatte tijdens de raadsconferentie Land van Cuijk. Eén netwerkeigenaar heeft aangegeven vertrouwen te hebben in aanleg van glasvezel, met de 12.500 aanmeldingen uit de vraagbundeling van 2016 als basis. Gemeenten hoeven dus niet langer garant te staan voor de aanleg.
"We zijn nog in onderhandeling en dus willen we nog niet al teveel naar buiten brengen. Maar we zijn nog nooit zo dicht bij een glasvezelnetwerk voor deze regio geweest als nu", verzekert LVCNET-voorzitter Hugo Bens op de eigen website. "De afspraken moeten nu in contracten vastgelegd worden. We verwachten in april van dit jaar rond te zijn en dat in augustus gestart kan worden met de aanleg."
Info: www.lvcnet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant