Ilias Zaimi maakte de 0-1 voor JVC op bezoek bij Juliana'31 in Malden. (foto: Voetbal-shoot.nl)

JVC Cuijk pakt volle buit tegen Juliana'31 in Malden

Voetbal 829 keer gelezen

MALDEN | Op sportpark de Broeklanden in Malden werd afgelopen zondag de derby gespeeld tussen sv Juliana'31 en JVC Cuijk. Beide clubs opgericht in 1931 en zodoende 85 jaar oud, echter beide ploegen hebben niet vaak tegen elkaar gespeeld door de ligging van de maas en daaraan gekoppeld regionale indeling van de KNVB. Een paar jaar geleden leed JVC Cuijk onder Hans Kraay jr een toen onverwachte 2-1 nederlaag bij Juliana, en dit seizoen behaalde JVC Cuijk in Cuijk een moeizame 2-1 overwinning op Juliana. Juliana is ook de oude ploeg van Rik Renirie en Jordie van de Laan, en dit seizoen nog de huidige ploeg van Cuijkenaar Aleksander Lejic die volgend seizoen op de Groenendijkse Kampen te bewonderen is.

De ploeg van Ruud Kaiser begon gewaarschuwd aan de wedstrijd door de goede reeks van de afgelopen weken van Juliana. Dit terwijl JVC Cuijk moeite heeft om een constante reeks neer te zetten.
JVC Cuijk begon de wedstrijd in de basisopstelling zoals die de laatste weken gebruikelijk is terwijl  Juliana wat gehandicapt was door de afwezigheid van onder meer Tim Verhoeven en Maarten Bos. De eerste helft had Juliana de wind mee en dat resulteerde in een paar afstandschoten van ondermeer Wouterse en Op Den Camp. Meest noemenswaardige moment had weinig met voetbal te maken. Juliana aanvaller Kuypers kwam aan de achterlijn hard in botsing met JVC Cuijk verdediger Jorrit Ritzen, hij was even dizzy en werd vervangen door Rieken. Juliana beperkte zich tot ver inzakken en snel via de counter eruit komen. Zodoende had JVC Cuijk het meeste balbezit. De beste kans voor Juliana was voor Aleksander Lejic die zijn schot gekeerd zag door doelman Yorrit Kanters. Vlak voor rust dacht JVC-er Frenk Schaap nog te gaan scoren voor JVC Cuijk hij zag zijn inzet door Van Veen van de lijn gekopt worden.
In de tweede helft had JVC Cuijk de wind mee, en daarmee nadrukkelijk het meeste balbezit. in de 68e minuut schrok Boy Visser dat de bal voor zijn voeten kwam waardoor zijn inzet naast ging. Kort daarop was het toch raak. Jordie van der Laan trok een gat, draaide goed open en gaf de bal mee op middenvelder Illias Zaimi (ingevallen voor Bjenze Graat snel na de rust), die in botsing kwam met Juliana doelman De Kluis, en wonder boven wonder zag hij zijn bal tegen de touwen vliegen; 0-1.
Juliana Malden was daarna niet meer in staat om de wedstrijd te kantelen, en JVC Cuijk ging teveel naar achteren voetballen. Dit alles kwam de laatste 20 minuten niet ten goede, maar leverde JVC Cuijk wel 3 punten op. Opvallend was de uitstekende verdediging, de goede invalbeurt van Jay van Boxtel en de prima aanval waaruit het doelpunt kwam.

JVC CUIJK: Yorrit Kanters, Stevie Hattu, Jurre Grotenhuis, Charles Kazlauskaz, Jorrit Ritzen, Frenk Schaap, Simon van Zeelst, Bjenze Graat, Rik Renirie, Boy Visser en Jordie vd Laan.

JVC Cuijk won bij Juliana'31. (foto: Voetbal-shoot.nl)