De ezel op de kinderboerderij in Gennep viert alvast het verjaardagsfeestje.
De ezel op de kinderboerderij in Gennep viert alvast het verjaardagsfeestje.

Start jubileumseizoen bij Kinderboerderij Gennep

Kunst en cultuur 189 keer gelezen

GENNEP | Stichting Kinderboerderij Gennep staat te popelen om het nieuwe seizoen te starten, want dit jaar wordt heel bijzonder. De kinderboerderij bestaat namelijk vijf jaar. En daarom vieren ze een feestje. "Dit doen we natuurlijk, zoals je gewend bent, met onze bezoekers van 0 tot 99 jaar jong", aldus Linda van Elst van de kinderboerderij.

"We willen alvast een tipje van de sluier oplichten over wat er het komende seizoen zoal te vieren is op de kinderboerderij. Op zondag 26 maart starten we met een Facebook-foto-actie. Iedere maand kiezen we de leukste foto uit en de winnaar of winnares ontvangt een leuk prijsje", vervolgt Linda.
Een groot schaapscheerdersfeest is er op zaterdag 20 mei; groter dan andere jaren, nu met heuse kraampjes rondom 'wol'. Er zullen demonstraties gegeven worden én je kunt zelf gaan vilten!
De klap op de vuurpijl zal op zondag 10 juni zijn. "Dan houden we een boerenlunch. Samen aan lange tafels genieten van heerlijk eten: wie wil dat nou niet? Kaarten hiervoor kun je vanaf zondag 26 maart kopen."

Voorjaar
"Maar voordat we met z'n allen aan tafel gaan, verwelkomen we eerst het voorjaar. Er zal veel te beleven zijn. Zo worden er misschien wel, terwijl je een bezoekje brengt, kuikentjes geboren! Of zie je een lammetje, een jong eendje of een pasgeboren geitje bij hun moeder lopen in de wei. Terwijl jij lekker aan het spelen bent op de kinderboerderij, kunnen je (groot)ouders heerlijk genieten van een bakje koffie of kopje thee", vervolgt Linda.
Op de kinderboerderij is vanaf zondag 26 maart iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur veel te beleven. Linda tot slot: "En mocht je 18 jaar of ouder zijn en op zoek zijn naar leuk vrijwilligerswerk, dan zijn wij op zoek naar jou! Mail dan de kinderboerderij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en rondleiding op de leukste kinderboerderij van Gennep."
Meer informatie op www.kinderboerderijgennep.nl of volg de kinderboerderij op Facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant