Penningmeester Jan van Hees en Judith Logtens, fractieleider van de VVD en vrijwilliger bij de club, voor de accommodatie die een opknapbeurt krijgt.
Penningmeester Jan van Hees en Judith Logtens, fractieleider van de VVD en vrijwilliger bij de club, voor de accommodatie die een opknapbeurt krijgt. "We kampen al langer met een capaciteitsprobleem." (foto: Ingrid Driessen)

'Accommodatie Olympia'18 is echt toe aan opknapbeurt'

Sport 1.206 keer gelezen

BOXMEER | Voetbalvereniging Olympia'18 uit Boxmeer wil de accommodatie onder handen nemen. De gemeenteraad buigt zich 18 mei over het voorstel om hiervoor ruim 195.000 euro beschikbaar te stellen, maar dit lijkt een formaliteit. "Onze accommodatie is echt toe aan een opknapbeurt", benadrukt penningmeester Jan van Hout van Olympia'18.

Door Martijn Schwillens

Het budget wordt gevormd door een vooruitbetaling van de jaarlijkse gemeentelijke uitkering. "Dat kan omdat er sprake is van overschrijding van de normatieve bandbreedte", verduidelijkt fractieleider Judith Logtens van VVD Boxmeer en vrijwilligster bij Olympia'18. "Dat is vooral een technisch verhaal. Als er sprake is van een overschrijding (bijvoorbeeld door een structurele stijging van het aantal leden, red.) en als dat drie jaar op rij gebeurt, dan kan de club ervoor kiezen om het bedrag in één keer te laten uitbetalen. Op die manier heeft ook Volharding een paar jaar geleden de mogelijkheid gehad om de kleedkamers op te knappen."

Aanpassen aan behoefte
Nadat Olympia'18 gewezen was op die mogelijkheid, ging het clubbestuur het gesprek aan met sportwethouder Willy Hendriks (LOF) en vond bij haar een gewillig oor. "We kampen al langer met een ondercapaciteit van de kleedkamers en we komen ook regelmatig in de knoei met de veldbezetting", laat Van Hout weten. En dus hoopt hij op groen licht van de raad. "Veld 4 gaan we aanpassen. Dat wordt breder aan beide kanten, zodat het een officieel wedstrijdveld wordt", vervolgt hij. "Nu kan het alleen door de jeugd worden gebruikt. Na die aanpassing kan ook dat veld worden gebruikt door de seniorenteams."
De grootste verandering is de aanbouw van twee nieuwe kleedkamers op de hoek van veld 2 en 3. "Met een buitenterras bovenop, waar vanaf je vrij zicht hebt op het hoofdveld en de andere twee speelvelden."
Terwijl Van Hout voorgaat over de vloer die op veel plekken kleine scheuren en kieren vertoont, stelt hij dat een opknapbeurt van de muren eveneens 'echt noodzakelijk is'. "En we willen het sanitair in de kleedkamers vervangen."

100-jarig jubileum
Omdat het voorstel pas in mei door de gemeenteraad wordt behandeld, kan pas na de zomer begonnen worden met de renovatie en uitbreiding van het sportpark. "Dus ruimschoots op tijd voor het 100-jarig jubileum", lacht Logtens.
"Hopelijk spelen we dan in de derde klasse", neemt Van Hout een voorschot op de titelrace in de vierde klasse F die medio mei een climax gaat bereiken. "Het zal spannend worden!"
Over welke festiviteiten Olympia'18 gaat houden in het kader van het 100-jarig bestaan, houdt Van Hout zich nog op de vlakte. "We hebben meerdere commissies die zich bezighouden met het jubileumprogramma", vertelt hij. Vast staat dat er een feestweekend en reünie worden gehouden. Ook zal een jubileumboek ('met digitale mogelijkheden') worden uitgebracht. Een jubileumwedstrijd tegen een profclub lijkt er vooralsnog niet te komen. Tot slot: "Bij de komende Haringparty van 4 juni zal een eerste startsein worden gegeven voor de festiviteiten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant