Emma Janssen (6) en Siem Derks (8) uit Wilbertoord ontvingen donderdag een jeugdlintje van de gemeente Mill en Sint Hubert.
Emma Janssen (6) en Siem Derks (8) uit Wilbertoord ontvingen donderdag een jeugdlintje van de gemeente Mill en Sint Hubert.

Mills jeugdlintje voor Siem Derks en Emma Janssen

Algemeen 574 keer gelezen

WILBERTOORD | Siem Derks (8) en Emma Janssen (6) hebben tijdens Koningsdag in Mill een jeugdlintje gekregen. Het tweetal uit Wilbertoord verdient zo'n erkenning omdat zij in de ogen van de Jeugdgemeenteraad van Mill en Sint Hubert 'echt iets speciaal hebben gedaan'.

Emma Janssen heeft de ziekte cariomyopathie waardoor ze heel snel moe is en veel dingen moet missen die voor leeftijdsgenootjes normaal zijn. Toch is ze heel actief met inzamelen van geld voor goede doelen, zoals de Stichting Opkikker en de Sint Maartens School. Ook helpt ze mee met 'Play Picnics' van NoTube (leren eten zonder sonde).
Siem Derks heeft een energiestofwisselingsziekte en ondanks allerlei beperkingen en slechte dagen, zet hij zich fanatiek in om geld in te zamelen om een medicijn te ontwikkelen tegen deze hardnekkige ziekte en de Stichting Energy4All. Het opgerichte Team Forza4Siem' houdt ook allerlei activiteiten, zoals een kerstmarkt op school.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant