Elektrische motoren hebben de toekomst. (foto: Damiano Fiorentini)
Elektrische motoren hebben de toekomst. (foto: Damiano Fiorentini)

E-Motion Event bij De Bergen in Wanroij

Algemeen 277 keer gelezen

WANROIJ | Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) organiseert Electric Motorcycles Zuid in samenwerking met ee-Xparc, Metameer, EC-Rent en vakantiepark De Bergen het E-motion Event op het recreatiepark on Wanroij.

Elektrische auto's zijn ondertussen niet meer weg te denken uit ons straatbeeld en ook de groei van de infrastructuur voor laadvoorzieningen zorgt ervoor dat we steeds eenvoudiger grote reizen kunnen maken en zelfs heel Europa doorreizen. "Iedereen is er van overtuigd dat we over gaan op elektrisch vervoer. Waarom ons dan beperken tot vier wielen?" Electric Motorcycles heeft als doel de transitie naar duurzaam en elektrische mobiliteit op twee wielen (of meer wielen) mogelijk te maken", legt regiomanager Gert-Jan Rongen van Electric Motorcycles uit. "Net als bij de auto's zijn er vele soorten en maten motorfietsen. Bij ons vind je dan ook het grootste aanbod aan elektrische motoren. Van de betaalbare woon-werk motorfiets, die perfect is om elke dag lachend de file voorbij te rijden, tot aan de exclusieve cruiser voor speciale gelegenheden en alles daar tussen. De technieken gebruikt bij auto's zijn ook doorgedrongen in de motorindustrie. Euro-normen worden aangescherpt, veiligheidsvoorzieningen doen hun intrede en nu dan ook de elektrische aandrijving. Gelukkig vinden ook de automotive laadstandaarden de weg naar de motor. Elk merk heeft haar specifieke eigenschappen en doel. Er bestaan nog veel vooroordelen over elektrisch rijden merken we bij Electric Motorcycles. En oordelen kan je pas echt als je het ook ervaren hebt. Daarom wordt deze informatieve dag georganiseerd om iedereen op zijn of haar manier kennis te laten maken met ons vervoer van de toekomst dat nu al beschikbaar is. U kunt deze dag alle goed beschikbare en functionele motoren komen bewonderen. Motorrijders die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs kunnen zelfs, middels vóórinschrijving, een rit maken. Om vervolgens weer, zoals iedereen die een proefrit maakt, met een big smile van de motor af te stappen."

EC-Rent
Naast de elektrische motoren zullen er ook volledig elektrische auto's van diverse merken aanwezig zijn. Door de samenwerking van met EC-Rent, de verhuurder van autovervoer van de toekomst, is het ook mogelijk om een rit mee te maken in Tesla Model X. Deze auto met zijn specifieke vleugeldeuren schreeuwt om aandacht.

ee-Xparc
De gekozen locatie is niet toevallig. Op het expositieterrein en er direct naast is Electrocross Wanroij gevestigd. Ook zij nemen deel aan deze dag. Er zijn diverse demonstraties door de dag heen en tussen 12.00 en 14.00 uur kan wie dat wil met een fikse korting zelf crossen. Bezoekers van het event ontvangen tevens 2,50 euro korting op de toegang tot De Bergen.
Meer informatie en tickets via www.electricmotorcycles.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant