De gilden in Gennep.
De gilden in Gennep.

Kleurrijke Gilden Ontmoetingsdag in Gennep

Algemeen 203 keer gelezen

GENNEP | Altijd al een keer op een houten vogel willen schieten of een kruisboog aan de schouder willen zetten? Dat kan zaterdagmiddag 24 juni in de kern van Gennep. De gilden uit Heijen, Gennep en Milsbeek houden dan in het kader van de festiviteiten rond het 400 jaar oude stadhuis in Gennep een Gilden Ontmoetingsdag.

Samen met de gasten, het gilde Salvator Mundi uit Oeffelt en het Sint Theobaldusgilde uit Overloon zorgen zij voor een interessant historisch schouwspel, vol tradities. Alle activiteiten spelen zich grotendeels af op en om het Jan Lindersplein en de Groene Gracht en op de Markt voor het oude stadhuis.

Veel te leren
De Gilden Ontmoetingsdag begint om 14.00 uur met een kleurrijke optocht van de gilden vanaf het Europaplein naar de Markt. Vervolgens zijn er demonstraties vendelzwaaien, trommelen en schieten. Maar er is niet alleen veel te zien! Tijdens de demonstraties valt er ook veel te leren over de tradities van de gilden en over de symboliek van hun gebruiken. En het publiek kan meedoen. Probeer bijvoorbeeld maar eens een (houten) vogel te raken bij het schieten aan de schietboom. En wie heeft er niet ooit van gedroomd om met een echte kruisboog te mogen schieten? Het kan allemaal tijdens de Gilden Ontmoetingsdag. De gilden hebben ook aan de kinderen gedacht. Zo wordt de jeugd door Baroen op speelse wijze ingewijd in de wereld van de 17e eeuwse schuttersgilden. De activiteiten duren tot 17.30 uur.

Programma
Meer bijzonderheden over het programma op www.summmertimegennep.com en www.stadhuisgennep400jaar.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant