Transito met Jos Slaats op trompet.
Transito met Jos Slaats op trompet.

Muziek en barbecue op kasteelplein Mill

Algemeen 256 keer gelezen

MILL | Op drie zomerse avonden in juli, augustus en september geeft Kasteel Tongelaar intieme barbecue-feestjes op het binnenplein. Er is een line-up van live muziek en chefkok Hans staat achter zijn XXL barbecue-smoker. Onder voorbehoud spelen 8 juli Transito, 5 augustus Desolation en 2 september The Redemption's Colt uit België. Vooraf een tafeltje reserveren is mogelijk.

Op zaterdag 8 juli gaat Tongelaar op de Tex-Mex-tour met de warme klanken van Transito. Transito betekent zoveel als 'wat voorbij komt' en dat dekt de muzikale ladingen van de band goed. Dit illustere gezelschap speelt rootsmuziek uit Cuba, Brazilië en jazzy blues uit New Orleans. Behalve eigen nummers, bewerkt en vertolkt Transito vooral de muziek uit de jaren '40-'50 van componisten/zangers uit onder meer Cuba en Colombia (Compay Segundo, Eliades Ochoa, Lisandro Meza), uit de States (Duke Ellington, Arthur Blake, Cats & The Fiddle), en uit Europa traditioneel Frans, Spaans en Joods/Klezmer. Een interessante mix van luisternummers en vooral pittige en dansbare muziek. Gepokt en gemazeld zijn ze, de jongens van Transito. Denk aan de Buena Vista Social Club, trompetten, violen, de sfeer van danscafés, havensteden, feestmuziek op straten en pleinen, obscure kroegen en volkse spelen. Transito bestaat uit: Pieter de Vet (bas), Jos Slaats (trompet, zang), Tim van Asten (viool, mandoline, zang), Ingo Giuliani (ukelele, gitaar, zang), Maarten van Neerven (conga's, bongo's, percussie) en Dies van Soelen (zang, gitaar, mondharmonica).

Desolation
Zaterdag 5 augustus speelt Desolation, het Langenboomse bandje van Brabants-Landschap-vrijwilliger Toon van Lith. Elke donderdag is een hele ploeg vaste vrijwilligers aan de slag op Tongelaar die het landgoed zo fraai houden; snoeien, kappen en af en toe een dier in nood helpen. Toon is daar één van. Desolation speelt Ierse muziek en sfeervolle covers uit de jaren '60 en '70, geheel akoestisch.

The Redemption's Colt
Helemaal vanuit het diepe Zuiden van België komen 2 september The Redemption's Colt Brabant aandoen. Dit trio brengt American Spicy Roots Music, bluegrass, hillbilly, Rock 'n Roll en country. Soms melancholiek, soms speels en licht. Hun muziek zuivert de ziel en schuurt als whisky. Een zuiderse cocktail die smaakt naar katoen, Virginia-tabak en wijwater. The Redemption's Colt bestaat uit Romain Trigaux (zang, gitaar), Benoît Hubert (zang, mandoline) en Arnaud Pemmers (contrabas).

Informatie
Muziek en barbecue op het plein is van 19.00 tot 23.00 uur, kosten zijn 20 euro per persoon. Voor meer informatie of het reserveren van een tafeltje, ga naar de website
www.kasteeltongelaar.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant