Afbeelding

Ontdekkingstocht Buitenplaats Zevenhutten groot succes

Algemeen 396 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Inwoners van het Land van Cuijk en Maasduinen voor het eerst op locatie kennis met Buitenplaats Zevenhutten. Aan de hand van een ontdekkingstocht langs zeven hutten konden bezoekers het terrein verkennen en Natuur, Recreatie, Herinnering en Historie op de buitenplaats in Cuijk beleven. En dat bleek een succes. De opkomst was groot, de reacties op de plannen bijzonder enthousiast. Een mooi startsignaal om Buitenplaats Zevenhutten samen met inwoners van het Land van Cuijk en Maasduinen tot een buitenplaats voor iedereen te maken.

Voor wie nog twijfelde, tijdens de Open Dag werd duidelijk dat Buitenplaats Zevenhutten veel meer is dan alleen een kleinschalig crematorium in wording. En dat konden bezoekers ontdekken aan de hand van persoonlijke verhalen van betrokkenen uit de regio en ervaren in tal van activiteiten op het terrein. "Wat de Open Dag denk ik vooral duidelijk heeft gemaakt," geeft Bianca Schrijen aan, "is dat het terrein en de omgeving veel te bieden hebben op het gebied van natuur, recreatie én herinnering. In samenwerking met Brabants Landschap en andere partijen uit de regio gaan we daar nu concreet invulling aan geven."

Infoavonden september & oktober
Ben je niet in de gelegenheid geweest om de Open Dag te bezoeken? In september/oktober worden er infoavonden georganiseerd om geïnteresseerden uitgebreider te informeren. Meer weten? Kijk op www.zevenhutten.nl.

Over Buitenplaats Zevenhutten
Buitenplaats Zevenhutten wordt door uitvaartonderneming Schrijen ontwikkeld, in samenwerking met onder andere Brabants Landschap en de gemeente. Het project betreft de bouw van een kleinschalig crematorium, een veldcafé en een ontmoetingsplek als middelpunt. Daarnaast omvat de buitenplaats de ontwikkeling van 5000 m² natuur- en recreatiegebied. Het is de bedoeling dat na de bouwvakantie wordt gestart met de bouw, in 2018 openen we de deuren van de bijzondere recreatie- en herdenkingsplek, het crematorium en het veldcafé, middenin de natuur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant