Dermatologen Imke Ferket (l) en Maria Mackenzie, Foto: Maasziekenhuis Pantein
Dermatologen Imke Ferket (l) en Maria Mackenzie, Foto: Maasziekenhuis Pantein

Vernieuwde behandeling bij door de zon beschadigde huid

Algemeen 1.472 keer gelezen

BEUGEN | In Maasziekenhuis Pantein beschikken de dermatologen over een vernieuwde behandeling bij door de zon beschadigde huidcellen: fotodynamische therapie met daglicht. Comfortabel en vrijwel pijnloos voor de patiënt.

Te veel of te lang in de zon is niet goed voor onze huid. Er kunnen ruwe plekjes op de huid ontstaan. Deze plekjes komen vooral voor in het gezicht, op de hoofdhuid, handen en armen. Het kan een begin zijn van huidkanker. Daarom is het belangrijk dat deze plekjes regelmatig gecontroleerd en behandeld worden door een dermatoloog. De dermatoloog stelt vast of fotodynamische therapie met daglicht een mogelijke behandeling is. 
Dermatoloog Maria Mackenzie: "Voor de behandeling wordt de huid ingesmeerd met zonnebrandcrème ter bescherming tegen de schadelijke UV-straling in daglicht. Daarna brengen we de crème aan die de aangedane huidcellen gevoelig maakt voor zichtbaar licht. Het daglicht zorgt er vervolgens voor dat deze cellen worden aangetast. De cellen sterven af en worden vervangen door nieuwe, gezonde huidcellen. Het voordeel van deze behandeling is dat de werkzame stof beetje bij beetje wordt geactiveerd waardoor patiënten nauwelijks pijn ervaren." Enige tijd na de behandeling beoordeelt de dermatoloog het resultaat. Dermatoloog Imke Ferket: "Vaak zien we dat de plekjes na één behandeling weg zijn. Soms is het nodig de behandeling te herhalen voor een beter resultaat."
Voor een afspraak op het spreekuur van de dermatoloog is een verwijzing van de huisarts nodig.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant