Het Rabopand in hartje Boxmeer is verkocht. Mogelijk komen er winkels in.
Het Rabopand in hartje Boxmeer is verkocht. Mogelijk komen er winkels in.

Rabopand in handen van Boxmeerse ondernemers

Algemeen 3.044 keer gelezen

BOXMEER | Het grote Rabopand in het Boxmeerse winkelhart gaat over in andere handen. De Boxmeerse ondernemers Bart Cox (Cox Holding) en Maarten Pieper (exploitant van de Hema-vestiging in Boxmeer) nemen het gebouw over van de Rabobank. Op de handtekeningen na, is de deal beklonken.

Een Rabobank-woordvoerster benadrukt dat de bank haar diensten in het Boxmeerse centrum blijft aanbieden. Waarschijnkijk vanuit hetzelfde pand. "Het huidige pand is inmiddels veel te groot geworden. Op dit moment werken er dagelijks een vijftal personeelsleden. Dat blijft onveranderd. Want de Rabobank blijft in Boxmeer voor de dagelijkse bankzaken. De baliefunctie blijft gehandhaafd. Die gaat niet naar het bankgebouw op Sterckwijck in Beugen. Het meeste bankverkeer gebeurt online. Voor Boxmeer is het heel goed dat met het pand wat anders gaat gebeuren. Er is nu gigantisch veel ruimte over.
Wat er met het bankgebouw precies gaat gebeuren, willen Cox en Pieper nog niet zeggen. Cox: "De handtekeningen staan er nog niet. We willen ook graag eerst de omwonenden inlichten." Dat er plaats wordt ingeruimd voor tal van kleine winkels, wil het duo niet bevestigen. Cox: "De bank krijgt een ruimte en of er een grote winkel in komt of meerdere kleinere, dat weten we nog niet. Misschien zijn er andere scenario's mogelijk. We wegen momenteel de mogelijkheden tegen elkaar af. Waarom we het pand hebben gekocht? Maarten en ik zijn Boxmerenaar en ondernemer en willen dat Boxmeer een aantrekkelijk dorp blijft. Toen we met elkaar over het gebouw spraken, vroegen we ons af of we het niet samen konden kopen. We keken elkaar eens aan. en waren al meteen plannen aan het bedenken. We steken beiden onze nek uit. Ook de bank draagt haar steentje bij. We hopen dat ook de gemeente dat gaat doen als het bijvoorbeeld op vergunningverlening aankomt. We moeten het toch samen doen."

 

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant