Bezoekers bij een informatiekraam tijdens de open dag op De Ziep in Ottersum. Foto: Jos Gröniger
Bezoekers bij een informatiekraam tijdens de open dag op De Ziep in Ottersum. Foto: Jos Gröniger

Multifunctioneel sportveld op nieuwe locatie De Ziep

Algemeen 515 keer gelezen

OTTERSUM | Naast de nieuwe locatie De Ziep van zorginstelling Dichterbij komt een Rabo-court te liggen. Een multifunctioneel sportveld voor voetbal, volley en basketbal, maar ook voor jeu de boules. Ook mensen van buiten de instelling mogen er gebruik van maken.

Door Jos Gröniger

De open dag op De Ziep, waarin vijf dagen per week de dagbesteding aangeboden wordt, heeft zaterdag veel belangstelling getrokken. Vele honderden mensen namen een kijkje in de gebouwen op het terrein waar cliënten met een ernstig verstandelijke beperking sinds een jaar gehuisvest worden. "Het is erg druk", aldus communicatiemedewerkster Marcelle Beerepoot, "Mensen stonden hier vanaf vanmorgen 10.00 uur in de rij om een kijkje te nemen."
Het publiek dat zaterdag de weg vond naar het nieuw ingerichte terrein dat grenst aan het inmiddels grotendeels ontmantelde complex aan de Siebengewaldseweg 13, bestond uit familieleden en kennissen van de cliënten en de medewerkers van Dichterbij. "Maar ook zijn er vandaag veel mensen uit de gemeente Gennep", aldus Beerepoot.
Het terrein aan De Ziep aan de Siebengewaldseweg dat grenst aan het Dichterbij-terrein werd afgelopen jaren ontwikkeld tot een locatie waar mensen met ernstige gedragstoornissen verzorgd worden. In het in samenwerking met cliëntouders, personeel en architect ontworpen gebouw De Ziep 1 wordt dagbesteding geboden aan mensen met de indicatie EVB+. In het aangrenzende gebouw met 44 appartementen wonen de cliënten. Geborgenheid en veiligheid stonden centraal bij het ontwerp dat een open karakter heeft.
Momenteel zijn er 41 mensen (variërend van jongvolwassenen tot 70+) gehuisvest. Locatiemanager Hans Bloemen: "Iedereen heeft een appartement dat persoonlijk is afgestemd op de cliënten. De mensen hebben hier een eigen slaapkamer, badkamer en woonkamer, maar er is ook een gezamenlijke verblijfsruimte."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant