Afbeelding
Rowwen Hèze neemt afscheid van het publiek na een tentoptreden in 2016 in America, standplaats van de Limburgse band. Foto: Marcel Hakvoort

Rowwen Hèze wijkt noodgedwongen uit naar het Weijerplein

Algemeen 3.921 keer gelezen

BOXMEER - Burgemeester Karel van Soest heeft een streep gezet door het optreden van Rowwen Hèze op zaterdag 2 september in een tent achter de horecagelegenheden Riche en La Bamba in Boxmeer. De organisatie wijkt nu met het tentfeest noodgedwongen uit naar het vijftig meter verderop gelegen Weijerplein.

De uitbaters van Riche en La Bamba, Sven Janssen en Sabrina Bongers, kregen afgelopen week dat besluit tehaoren en moeten nu noodgedwongen hun promotiecampagne aanpassen.
Het college had er een extra vergadering voor belegd. Van Soest laat weten niet veel anders te kunnen doen. "We zijn hartstikke blij dat er zoveel evenementen in Boxmeer worden gehouden. Maar wij hebben nu eenmaal te maken met regels. In Boxmeer zijn drie evenemententerreinen: het Raadhuisplein, Wilhelminaplein en Weijerplein. Alleen daar kunnen vergunningen voor grootschalige evenementen worden afgegeven. Maatschappelijk draagvlak voor andere terreinen is er niet. Geven we voor bijvoorbeeld de plaats achter Riche toch een vergunning af, dan is één bezwaar voldoende om dat tegen te houden. In die hoek is sprake van een wankel evenwicht. Ik zit er niet op te wachten om tijdens een optreden persoonlijk de stekker eruit te moeten trekken. Want dat moet er gebeuren als handhaving noodzakelijk blijkt."
Blij met het besluit zijn Janssen en Bongers niet. Maar veel tijd om daar nog langer bij stil te staan hebben ze niet. Janssen: "We gaan er op het Weijerplein een geweldig feestje van maken. Voor Boxmeer is het natuurlijk ook goed als er veel wordt georganiseerd. We moeten nu wat extra investeren in bijvoorbeeld toiletten en beveiliging. Het is allemaal wat meer werk. Maar aan de andere kant grijpen we nu ook de extra kansen aan."
Dat de tentfeesten achter de twee Boxmeerse horecapanden nu verleden tijd zijn, kan en wil Van Soest niet bevestigen. "Tijdens carnaval staat daar al enkele jaren een tent. Die situatie wordt wel door de buurt geaccepteerd. En de beveiliging daar is goed geregeld."

Hier op Kliknieuws binnenkort meer info over het volledige feestprogramma op 1 en 2 september op het Weijerplein in Boxmeer. 
Zie op Facebook in verband met het optreden van Rowwen Hèze de speciale actie van De Maas Driehoek (@demaasdriehoek) in samenwerking met Riche en La Bamba. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant