Een kleurrijk lint van wandelaars trekt tijdens de Avondvierdaagse Cuijk van vorig jaar langs de Maas.
Een kleurrijk lint van wandelaars trekt tijdens de Avondvierdaagse Cuijk van vorig jaar langs de Maas.

Avondvierdaagse Cuijk wil af van imago van snoepvierdaagse

Algemeen 899 keer gelezen

CUIJK | De organisatie van de Avondvierdaagse Cuijk die dit jaar op 5, 6, 7 en 8 september wordt gehouden, wil af van het imago snoepvierdaagse.

'Het is een leuk, gezellig en sportief evenement om kinderen en hun ouders flink te laten bewegen', laat de organisatie in een schrijven weten. 'Helaas wordt het evenement steeds vaker gekscherend snoepvierdaagse genoemd in plaats van avondvierdaagse. Vier dagen lang snoepen en op de inhaaldag vier snoepzakken per kind als beloning is een reëel beeld. Uit onderzoek blijkt dat veel ouders van kinderen die meedoen een gezondere vierdaagse wandeltocht willen. Zij vinden het echter lastig om hun kinderen (en opa's en oma's) hierin te begrenzen.'
Gemeente Cuijk, de organisatie van de avondvierdaagse en JOGG Cuijk zetten zich samen in om van de avondvierdaagse een gezond evenement te maken. Ouders kunnen daar volgens de betrokken instanties ook aan bijdragen. 'Als uw kind een goede avondmaaltijd heeft gehad, dan heeft je kind voldoende energie om 5, 10 of 15 kilometer te wandelen. Daar hebben kinderen geen suikerhoudende drankjes voor energie voor nodig. Het is wel belangrijk om voldoende water te drinken tijdens het wandelen. Willen ouders toch wat meegeven, stop dan bijvoorbeeld fruit in de tas of rijstwafels en maak water drinken aantrekkelijk door er wat fruit aan toe te voegen.'
De Avondvierdaagse Cuijk start traditiegetrouw weer vroeg in schooljaar. Zoals ieder jaar staan weer de 5, 10 en 15 kilometer op het programma. Scouting Cuijk heeft hiervoor weer een aantal mooie routes uitgezet die vergelijkbaar zijn met die van de voorgaande edities. Hier en daar zijn wat kleine wijzigingen doorgevoerd, hoofdzakelijk om de veiligheid van de wandelaars te bevorderen.
Dit jaar maakt ook een spandoekwedstrijd onderdeel uit van de vierdaagse wandeltocht. De intocht op de laatste dag zal net als in 2016 weer in de Grotestraat zijn.
Alle info verder op www.avondvierdaagsecuijk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant