Afbeelding
Het klooster aan de Brink in Sint Anthonis.

Appartementen in klooster aan de Brink

Algemeen 1.578 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Na jarenlange leegstand krijgt het klooster aan de Brink in Sint Anthonis een nieuwe bestemming. Er komen appartementen in.

De familie Nieuwenhuizen uit Sint Anthonis heeft het klooster van Mooiland gekocht met het plan om 12 appartementen te bouwen binnen het klooster. Zeven huurappartementen op de begane grond voor senioren en vijf huurappartementen voor jongere mensen. Alle vergunningen zijn rond, de verbouw begint na de bouwvakvakantie, over een jaar worden de eerste woningen opgeleverd. Bij de verbouw blijven de buitenkant van het voormalige klooster en enkele karakteristieke elementen binnen het gebouw gehandhaafd. Een punt van discussie was het realiseren van 25 parkeerplaatsen. Om de Brink voor het klooster zoveel mogelijk autoluw te houden komen ze in de achterliggende tuin.
De familie Nieuwenhuizen vindt dat huisvesting van zorgafhankelijke ouderen samen met jonge mensen prima kan .Op een later tijdstip worden nog vier (woon en/of werk)ruimtes gerealiseerd in de oude bibliotheek aan de Lepelstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant