The Kelly Family heden ten dage.
The Kelly Family heden ten dage.

Piratenfestijn na vier jaar terug in Wanroij, ook The Kelly Family van de partij

Algemeen 2.186 keer gelezen

WANROIJ | Het Mega Piraten Festijn (MPF) slaat na vier jaar de tenten weer op bij recreatiecentrum De Bergen in Wanroij. Zaterdag 28 oktober opent het rondreizende muziekfestival de poorten. Met een optreden van The Kelly Family heeft de organisatie een grote en bijzondere vis aan de haak geslagen. 

Johnny, Kathy, Patricia en Paul Kelly treden dit najaar op alle MPF's op. Natuurlijk ontbreken diverse bekende Nederlandstalige artiesten niet. Van Jan Smit tot Jannes, van Bökkers tot Jan Keizer & Anny Schilder.
Dat een deel van The Kelly Family weer bijeen is, heeft alles te maken met Ancora. Deze act, die deel uitmaakt van de artiestenstal van Lukassen Produkties uit Nijmegen, één van de organiserende partijen binnen het MPF, wist enkele jaren geleden Kathy Kelly te strikken voor een gastoptreden op een cd. Dat leidde tot de eerste contacten. In 2016 traden Johnny, Kathy, Patricia en Paul voor het eerst sinds jaren weer gezamenlijk op in Rossum (Twente) voor 6.000 toeschouwers. Dat smaakte volgens MPF-organisator Eddie Mensink naar meer. "Ik ben apetrots dat ik de act nu mag bevestigen voor de komende Mega Piraten Festijnen in Wanroij, Oldebroek, Zelhem, Marum, Klazienaveen en het GelreDome in Arnhem. We zijn er ruim een jaar mee bezig geweest. En het is gelukt. De band is nog steeds enorm populair en wordt vaak gedraaid door de piraten. Daarom passen ze ook zo goed op het MPF." De familie verkocht wereldwijd meer dan 20 miljoen albums en heeft 48 gouden of platina albums op naam staan.
The Kelly Family is niet meer compleet. Vader Daniel en moeder Barbara Ann zijn inmiddels overleden en diverse van hun kinderen doen ook niet mee. De familie verhuisde in de jaren zestig van de VS naar Spanje. Daarna trad de familie in heel Europa op als straatmuzikanten. In 1976 scoorde de familie een platencontract. Daarna volgden vele hits, evergreens als David's Song, Fell in Love with an Alien, Because it's Love en The Children of Kosovo. Eind jaren zeventig woonde de familie kort in Amsterdam en Volendam. Na de succestijden in de jaren zeventig, tachtig, negentig viel de act langzaam maar zeker uit elkaar. Maar Patricia, Kathy, Paul en Johnny slaan de handen weer ineen.
Het Wanroijse programma op 28 oktober ziet er als volgt uit: The Kelly Family, Jan Smit, Ronnie Ruysdael, Koos Alberts, Ancora, Snollebollekes, Django Wagner, René Schuurmans, Lesley Williams, Jannes, Henk Dissel, Gino Graus, Bökkers, Jacques Herb, John de Bever, Frank van Etten, Stef Ekkel, René Karst, Harten 10, Gebroeders Ko, Jan Keizer & Anny Schilder, Belinda Kinnaer, Marianne Weber, John West, Lange Frans, Helemaal Hollands, Otto Lagerfett en Mike Kanders.
Tickets vanaf 25 euro zijn in de voorverkoop te koop bij Thijs Hendriks Tweewielers in Wanroij, Guitar King in Boekel, de Bruna's in Gennep en Venray, Snackbar de Keizer in Mill, Café Hap & Stap in Zeeland (dorp), Partycentrum Kubbus in Afferden, Café Zaal Kleijngeld in Zijtaart en bij alle winkels van Primera

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant