Clean Pete. (foto: Sanja Marusic)
Clean Pete. (foto: Sanja Marusic)

Op De Tôffel brengt divers programma; dit jaar op zaterdag

Algemeen 437 keer gelezen

VIERLINGSBEEK | Het Vrijthof in Vierlingsbeek is zaterdag 23 juni voor de 26e keer het decor voor Op De Tôffel. Een vertrouwd decor op een nieuwe dag, want na een kwart eeuw verhuist dit unieke festival van de zondag naar de zaterdag. De toegang is gratis.

Op De Tôffel 2018 wordt om 15.00 uur afgetrapt door FREEB, de overtuigende winnaar van bandwedstrijd Op Ut Tuffelke. Deze drie jonge honden uit Wanroij barsten van de energie en zorgen voor één lange adrenalinerush van hardcore, grunge, trash en hiphop. Over naar Het Andere Podium. Daar wordt het bal geopend door Tape Toy. Dit energieke kwartet gaat lekker zijn eigen gang. Springerige muziek met behoorlijk harde gitaren, slimme synths en gekke wendingen.
Terug naar Het Ene Podium, naar MOOON. Trio uit Aarle-Rixtel dat bestaat uit de broers Tom en Gijs de Jong en hun neefje Timo van Lierop. Vanuit hun gedeelde liefde voor Blood, Sweat & Tears, Led Zeppelin, Santana en Rory Gallagher richten de drie een bandje op. MOOON maakt giitaarmuziek met dikke wortels in de 60's en 70's, ergens tussen blues, surf, psychedelica en garagerock.

Het intieme en sfeervolle Koningskerkje is wederom hét podium voor mooie 'kleine' akoestische optredens. Gastheer BJ Baartmans ontvangt de singer-songwriters Kay Maas (runner-up Songwedstrijd in De Weijer te Boxmeer), Laura Sjin (winnares publieksprijs singer-songwriterfinale Grote Prijs Van Nederland 2018 met persoonlijke en goudeerlijke Nederlandstalige americana), Christof van der Ven (bevlogen en dynamische indiefolk, breekbaar en vol passie, door een internationaal gewaardeerd en werkzaam muzikant uit… Handel), VanWyck, Wouter Planteijdt's Bullhorn (nieuw virtuoos trio rond Sjako!-voorman Wouter Planteijdt met prachtige, enigszins verstilde, songs) en Bertolf (singer-songwriter met vier soloalbums, een Ziveren Harp en (radio)hits als Another Day, Mary en Jericho op zak die enigszins doet denken aan Westcoast singer-songwriters uit de jaren `70 als James Taylor en Jackson Browne).

Op Het Andere Podium staat inmiddels het Amsterdamse EUT met hun frisse en aanstekelijke postpop.

Theater
Even bijkomen van de stortvloed aan muziek? Ook dit jaar is er tijdens Op De Tôffel weer straattheater. Twee acts komen het Vrijthof onveilig maken en zorgen ervoor dat er tijdens ODT18 ook nog gelachen kan worden: Het Afgezaagd Verhaal (allesbehalve afgezaagd) en Geurrestaurant Gebakken Lucht (foto) (eet je neus leeg in dit vijfsterrenetalblissement).

Op Het Ene Podium gaat het verder met The Brahms. Dit Utrechtse viertal bracht in 2015 en 2016 twee EP's uit vol melodieuze en lekkere indiepop, scoorde hits met nummers als Golden en Homerun en won een 3FM Award voor Best Alternative.

Weer terug naar Het Andere Podium, naar Afterpartees. Vijf jongens uit Horst die hun omstuimige energie omzetten in catchy rock 'n roll. Gedreven door hun liefde voor energieke 70's punk en hartverscheurende powerpop besluiten de Limburgers als bandje het land door te zwerven.

Op De Tôffel 2018 wordt afgesloten door Traudes. Deze zevenkoppige band uit Haarlem heeft een verschillende muzikale achtergrond: house, rap, jazz, hardrock, soul en funk. Traudes zoekt de grens op tussen hiphop en (elektronische) pop, door krachtige zanglijnen te combineren met pure rap. De band staat garant voor strakke beats, sterke teksten en een explosieve liveshow met oneindige energie.

Naast alle muziek en theater is er ook een uitgebreide festivalmarkt met diverse etenswaren en snuisterijen. Nieuw dit jaar is een terras waar een aantal speciaalbieren wordt aangeboden. De presentatie van Op De Tôffel is in handen van Denvis, artistiek duizendpoot.

Het festival is gratis toegankelijk. Eigen drank meenemen is niet toegestaan. Alle informatie over Op De Tôffel 2018 is te vinden op www.opdetoffel.nl en in de Op De Tôffel-app.

leafs 3. (foto: Steffie Lahaye)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant