Luchtspektakel in Grave.
Luchtspektakel in Grave.

De Sprong en Zuiderwaterlinie Festival in Grave

Algemeen 352 keer gelezen

GRAVE | De Zuiderwaterlinie is een historische verdedigingslinie die, als een parelketting, elf Brabantse vestingsteden en hun ommeland verbindt. Een van die Brabantse vestingsteden is Grave. In de afgelopen jaren is door de partners hard gewerkt aan een breed ontwikkelingsprogramma om de linie grote(re) bekendheid te geven.

Met een indrukwekkend luchtspektakel van parachutisten die samen De Sprong wagen, wordt op zaterdag 23 juni de linie onder de aandacht gebracht. In Grave wordt om 16.00 uur afgesprongen. De parachutisten landen bij het Gemaal Van Sasse aan de Mars en Wijthdijk in Grave. Terwijl het publiek kijkt naar de parachutisten die naar beneden komen, speelt het Zuiderwaterlinie-projectorkest. De theatermakers van De Kwekerij verzorgen een spectaculaire performance op het water en is er nog veel meer muziek en kunst om van te genieten. Neem zeker ook een kijkje in de kunstcaravans van Tour d'Artistique. Het Zuiderwaterlinie Festival begint om 15.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

De Sprong en het Zuiderwaterlinie Festival laten zich uitstekend combineren met de Schuttersmaaltijd en de historische stadswandeling die later die avond, in het kader van De Nacht van een Goei Leven, in het centrum van de vestingstad Grave plaatsvinden.

Meer info op
www.nachtvaneengoeileven.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant