De regeling Vitale Kernen is van start gegaan.
De regeling Vitale Kernen is van start gegaan.

Eenmalige subsidie voor goede initiatieven Sint Anthonis

Algemeen 304 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Het project 'Leefbaarheid Vitale Kernen Sint Anthonis' is dinsdag 19 juni van start gegaan. Met deze regeling kunnen inwoners, verenigingen en clubs initiatieven bij de gemeente aandragen en daar (eenmalig) subsidie voor krijgen. Het gaat om initiatieven die goed zijn voor de leefbaarheid in de kernen. Er is hiervoor een bedrag gereserveerd van 1,25 miljoen euro. De regeling loopt tot 31 december 2019.

"Iedereen in Sint Anthonis mag meedoen. Of het nu gaat over de opzet van een kinderboerderij of het organiseren van een straat-opruimdag met barbecue; het kan allemaal!", laat de gemeente weten. ECommerciële organisaties mogen niet meedoen. Daarnaast moet een initiatief het algemeen belang van de gemeente of de betreffende kern dienen. Ook wordt van de aanvrager verwacht dat hij zelf actief bijdraagt aan zijn initiatief. Dat kan door zich daarvoor in te zetten of door er zelf financieel aan bij te dragen. Sowieso is het de bedoeling dat de aanvrager zijn eigen initiatief zoveel mogelijk zelf ontwikkelt, regelt en uitvoert.

In de komende maanden gaan de dorpsraden inwoners oproepen om zitting te nemen in de adviesraad. De bedoeling is dat elke kern in september een adviesraad heeft met zeven inwoners. De adviesraden gaan vervolgens de binnengekomen initiatiefvoorstellen toetsen en beoordelen. In september wordt er in elke kern een ideeënatelier georganiseerd. In zo'n ideeënatelier krijgen inwoners desgewenst hulp bij de uitwerking van hun initiatief. Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid om hun wensen kenbaar te maken, om vragen te stellen of om hun uitgewerkte initiatief te presenteren aan de adviesraden.

Op www.vitalekernen.nl komt een aanvraagformulier 'incidentele bijdrage initiatieven voor vitale kernen'. De aanvrager kan dit formulier invullen en verzenden. Het formulier wordt dan in behandeling genomen. Het wordt beoordeeld en getoetst door de adviesraad (uit de betreffende kern) en door het college van burgemeester en wethouders. Het kan zijn dat een idee kansrijk is maar nog niet geheel voldoet aan de randvoorwaarden. In dat geval wordt  de aanvrager door de gemeente of adviesraad uitgenodigd. Het initiatief of idee wordt dan besproken en eventueel bijgesteld.

Voor alle voorwaarden én om in te schrijven kijk op
www.vitalekernen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant