Speld van Verdienste. (archieffoto)
Speld van Verdienste. (archieffoto)

Gemeentelijke onderscheiding voor Lisette Verploegen en Wim Geurts

Algemeen 1.175 keer gelezen

BOXMEER | Zondag 3 maart ontvingen Lisette Verploegen en Wim Geurts tijdens het carnavalsontbijt van De Keieschieters Vierlingsbeek/Groeningen de Speld van Verdienste van de gemeente Boxmeer uit handen van wethouder Peter Stevens.  

Lisette Verploegen gaat altijd 100% voor leefbaarheid en verbinding. Alles wat zij voor Vierlingsbeek en Groeningen gedaan heeft, staat in het teken van deze twee woorden. In het dorp en binnen alle verenigingen geeft ze een positieve energie en weet ze altijd over te brengen dat er samen heel wat meer mogelijk is dan alleen.

Een volledig overzicht van het vele vrijwilligerswerk van Lisette Verploegen is bijna onmogelijk, vandaar een greep waarvoor zij zich in de loop der jaren inzette. Zo was ze onder andere ouderraadslid en vertrouwenspersoon voor basisschool Laurentiushof en organisator en presentator van politieke avonden in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen.

Op dit moment is zij onder andere bestuurslid van Bibliobeek, organisator van vuurkorfsessies om met verschillende groepen uit Vierlingsbeek en Groeningen te brainstormen over activiteiten die de leefbaarheid ten goede komen, organisator en presentator van het ondernemerscafé Vierlingsbeek Groeningen en organisator van het Vremde vogelfestival met carnaval.

Ook Wim Geurts is een zeer betrokken en ondernemende vrijwilliger die al meer dan 25 jaar alle activiteiten in Vierlingsbeek een extra creatief en actief tintje geeft. Dit is een meerwaarde voor de activiteiten en de leefbaarheid in het dorp. Wim heeft bij alles wat er gebeurt in het dorp een creatief idee en gaat dan meteen aan de slag.

Ook voor Wim Geurts is het vrijwel onmogelijk een compleet overzicht van zijn bijdragen aan de leefbaarheid van Vierlingsbeek te geven, dus hierbij een aantal van zijn verdiensten. Hij is de maker van het kunstwerk op het Vrijthof in Vierlingsbeek, lid van de kunstcommissie gemeente Boxmeer en jarenlang presentator van de nationale stepronde.

Al sinds 1987 is hij lid van de APK, die jaarlijks meedoet aan de zittingsavond. Wim heeft altijd een rol en een creatieve inbreng. Ook is hij al 25 jaar actief betrokken bij popfestival op de Tôffel. Vanaf 2013 met een bijdrage in de vorm van een straattheater. Daarnaast is hij de bedenker en maker van de picknicktafels in de speeltuin 'Gewoon buiten' waardoor 50 mensen met en zonder handicap gezamenlijk aan een grote tafel kunnen picknicken. Vanaf 1997 is hij een zeer actief lid van de dorpsraad en vanaf 2015 deelnemer aan Schijt aan de grens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant