Danone Nutricia bouwt een ultramoderne productiefaciliteit op RBL Haps.
Danone Nutricia bouwt een ultramoderne productiefaciliteit op RBL Haps.

Danone Nutricia vraagt inwoners Cuijk om hulp

Algemeen 785 keer gelezen

HAPS/CUIJK | Danone Nutricia is in Haps gestart met de bouw van een nieuwe fabriek voor babymelkpoeder. De fabriek, die gerealiseerd wordt op bedrijvenpark Laarakker, wordt zo energie-efficiënt mogelijk en zal voldoen aan de meest strikte normen voor CO2-uitstoot. Daarnaast wil Danone Nutricia verder kijken dan alleen de milieu-impact van de fabriek. Uiteindelijk is het de bedoeling om de gehele productieketen, van koe tot kind, CO2 neutraal te maken. 

Om dit voor elkaar te krijgen moet er buiten de gebaande paden worden gekeken naar nieuwe, innovatieve ideeën. Hiervoor schakelt Danone Nutricia de kennis in van consumenten, studenten, ondernemers, creatievelingen en natuurlijk inwoners van de regio Cuijk. Tijdens de campagne Born to be Green kunnen plannen voor het verduurzamen van Danone Nutricia's productieketen worden aangeleverd binnen één van de vier focusgebieden: Koeien, Afvalstromen, Transport & verpakking en Energie. Na een beoordeling van een expertpanel zal het beste idee worden beloond met een geldprijs van 7.000 euro.

Aangemoedigd
De inwoners van regio Cuijk worden extra aangemoedigd om hun plannen voor de nieuwe fabriek aan te leveren. Bij deze plannen is het niet alleen belangrijk hoe de CO2-uitstoot van de fabriek verminderd kan worden, maar ook hoe de nieuwe fabriek kan bijdragen aan het welzijn van mensen in de buurt van het nieuwe terrein. Kan het warme afvalwater van de fabriek bijvoorbeeld worden gebruikt om een zwembad of andere faciliteit te verwarmen? Is het mogelijk om een duurzame energie-coalitie te vormen met lokale ondernemers? Of is er behoefte aan een creatieve of sociale ontmoetingsplek rondom het fabrieksterrein? Alle ideeën zijn welkom! 
Wil je ook meedenken? Op www.borntobegreen.nl vind je alle informatie rondom het project én kun je alvast de eerste ingediende plannen bekijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant