Pastoor Jaspersplein in Heijen wordt opnieuw ingericht.
Pastoor Jaspersplein in Heijen wordt opnieuw ingericht.

Herinrichting Pastoor Jaspersplein in Heijen van start

Algemeen 351 keer gelezen

HEIJEN | Aannemer Arie Laarakkers uit Sambeek is gisteren (maandag) begonnen aan de herinrichting van het pastoor Jaspersplein bij de kerk in Heijen. Het plein wordt opnieuw ingericht met fraaie en duurzame materialen, wat recht doet aan het dorpshart.

Denk hierbij aan gebakken straatstenen en banden van natuursteen. Ook wordt geïnvesteerd in het groen rondom de kerk. Voor de entree van de kerk wordt een bankje geplaatst, met in het midden een boom die wordt verplant vanuit de Maasstraat in Gennep. Er is voor de kerk ruimte gehouden voor kleine activiteiten. Daar worden ook voorzieningen voor aangelegd. Het bestuur van voormalige Stichting Volksdansfeesten heeft, samen met het bestuur van Hèije Moijer, het plan om een kunstwerk te plaatsen nabij de kerk. Onder het plein wordt een infiltratieriool aangelegd waarop de afwatering van het plein wordt aangesloten.
Het ontwerp dat nu wordt uitgevoerd, kwam tot stand met betrokkenheid van omwonenden, kerkbestuur en Hèije Moijer. De werkzaamheden duren van maandag 5 september tot vrijdag 21 oktober. Het verkeer wordt omgeleid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant