De groep vrijwilligers uit Middelaar en Plasmolen die in Middelaar het ontmoetingspunt/huiskamerproject gaan realiseren (twee personen ontbreken).
De groep vrijwilligers uit Middelaar en Plasmolen die in Middelaar het ontmoetingspunt/huiskamerproject gaan realiseren (twee personen ontbreken).

'de Huuskamer' in Middelaar is klaar, maar wat wordt de naam?

Human Interest 503 keer gelezen

MIDDELAAR | Vrijwilligers van ontmoetingspunt 'de Huuskamer' in MFC De Koppel in Middelaar zijn enthousiast. Zij hebben vertrouwen in hun initiatief. Maandenlang is er naartoe gewerkt: 'Inwoners van Middelaar en Plasmolen een leuke ontmoetingsplek bieden.' Dat is het idee. De zoektocht naar een naam is nog in volle gang.

Door Gerie van der Land

Thea Theunissen uit Plasmolen vertelt: "Het gaat allereerst om elkaar ontmoeten. Daarbij bieden wij een aantal mogelijkheden en faciliteiten. Er is een biljart, bibliotheek en diverse spellen. Er kan worden gehandwerkt, gepraat en de bar is open. Niets moet. Wil een buurtgenoot alleen even binnenlopen en nietsdoen dan is dat ook goed. Hoe het zich verder ontwikkelt, ligt aan de bezoekers."

'Het is voor alle inwoners'
"Van harte hopen wij dat zowel oud als jong gebruik gaat maken van deze mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en het leuk te hebben", vervolgt Thea. "Er gaan vast mooie vervolginitiatieven ontstaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een senior die een junior breien leert? Of van een junior die een senior helpt met zijn telefoon of computer? En we hebben goede contacten met de schoolleiding van de basisschool. Nee, het is zeker niet alleen iets voor senioren. Het is voor álle inwoners, eigenlijk de hele familie! We hopen dat er op 7 mei veel mensen komen!"

Wat wordt de naam?
Op zondagmiddag 7 mei van 14.00 tot 16.00 uur is jong en oud van harte welkom voor een feestelijke kennismaking. Het eerste kopje koffie/thee met iets lekkers is gratis en om 14.30 uur wordt de definitieve naam bekend gemaakt. Blijft het de werknaam 'de Huuskamer,' of wordt het een andere naam? Inwoners van beide dorpen kunnen tot 30 april een naam insturen naar marianneverbruggen@hotmail.com of deponeren in de ideeënbus in MFC De Koppel in Middelaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant