Voorzitter Teus van Leeuwen op de locatie voor de Samenloop voor Hoop 2018 in hartje Gennep. (foto: Jos Gröniger)
Voorzitter Teus van Leeuwen op de locatie voor de Samenloop voor Hoop 2018 in hartje Gennep. (foto: Jos Gröniger)

'Samenloop voor Hoop is voor een grote regio'

Human Interest 697 keer gelezen

GENNEP | De Samenloop voor Hoop slaat voor de tweede keer de tenten op in Gennep. Nadat de sponsorloop ten bate van het KWF in 2013 op sportpark De Heijkuul plaatsvond is op zaterdag 16 en zondag 18 juni 2018 het voormalige sportpark De Groes het decor. "Tijdens de Braderie van Gennep op zondag 28 mei presenteert het organisatiecomité zich", zegt Gennepenaar en voorzitter Teus van Leeuwen van de Samenloop.

Door Jos Gröniger

Op het traditioneel drukbezochte evenement vindt dan ook de aftrap plaats. Met flyers wordt de Samenloop voor Hoop onder de aandacht gebracht bij de inwoners van de gemeente maar ook die uit de verre omtrek. "De Samenloop voor Hoop is voor een grote regio", verduidelijkt Van Leeuwen.
Vorige zomer benaderde het KWF de organisatie die de Samenloop voor Hoop in 2013 in Gennep met succes introduceerde. "Gezien de volle kalender was dit jaar geen optie, en daarom is besloten de organisatie voor 2018 op poten te zetten. Ik werd gevraagd de voorzitter te worden. Toen duidelijk was dat er draagvlak voor een Samenloop is, heb ik gezegd: 'Ik ga het doen'.", vertelt de voorzitter, die zegt dat de organisatie van 2013 grotendeels ongewijzigd blijft. "Het bestuur bestaat verder uit secretaris Ruud Zwollo en penningmeester Sjaak van Schaijk. En er is een nieuwe PR-commissie."

Locatie
Nieuw aan de Samenloop voor Hoop is de locatie. "We hebben het evenement verplaatst van Gennep-zuid naar het centrum op De Groes. Deze plek ligt centraler en we denken zo nog meer mensen naar het evenement te trekken. We beseffen dat we hier geen bestaande accommodatie hebben maar we vertrouwen erop dat we met hulp van sponsors hier tenten kunnen laten plaatsen. Voordeel is dat het terrein gemakkelijk te bereiken is."

Programma
De commissie teamwerving gaat binnenkort aan de slag om mensen te benaderen die deelnemende groepen weten samen te stellen. "Het is de bedoeling dat het deelnemersveld komend najaar gestalte krijgt. Zij kunnen dan acties organiseren en op het terrein stands inrichten om geld in te zamelen voor het KWF. Daarnaast dragen de teams deelnamegeld af", zegt Van Leeuwen.
De organisatie kan het programma voor De Samenloop voor Hoop zelf invullen maar is wel gebonden aan vaste onderdelen. Zo kent iedere Samenloop een officiële opening, een kaarsenceremonie en een gezamenlijke afsluiting.
Ook nieuw in Gennep is de introductie van de Kinderloop.

Lees meer over de Gennepse Samenloop voor Hoop in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 23 mei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant