Het Regio-orkest Oost-Brabant geeft zondag 29 januari een jubileumconcert in Boxmeer.
Het Regio-orkest Oost-Brabant geeft zondag 29 januari een jubileumconcert in Boxmeer.

Jubileumconcert Regio-orkest in Boxmeer

Kunst en cultuur 78 keer gelezen

BOXMEER | Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) is volop aan de slag om voor het tiende jaar op rij een bijzonder muzikaal programma in te studeren. Het jubileumconcert is zondag 29 januari in Boxmeer en zal gratis toegankelijk zijn.

Het ROB verzorgde tot nu toe elk jaar succesvol concerten waarbij voor de pauze een gastorkest speelde en na de pauze het ROB. Omdat dit jaar een jubileumjaar is, is gekozen voor een avondvullend programma dat geheel door het ROB wordt verzorgd. Ook is er ruimte voor een aantal solistische werken. Het orkest staat al tien jaar onder leiding van Bart van Zutven, die het orkest tot grote prestaties heeft weten te brengen. In het orkest spelen muzikanten die op hoog niveau willen spelen en hebben aangetoond dat ook te kunnen. De muzikanten komen uit een regio die zich uitstrekt van het Land van Cuijk en het Rijk van Nijmegen tot aan plaatsen als Boekel, Gemert en Zeeland.
De repetities zijn in het Wapen van Wanroij, een nieuwe locatie die vanwege de centrale ligging voor alle muzikanten goed te bereiken is. Het uitgebreide repertoire laat een grote afwisseling zien in de muziekwerken, waarbij het hele orkest in al zijn facetten is te beluisteren.

Gratis toegang
Het orkest zal op zondag 29 januari een matineeconcert verzorgen bij Riche in Boxmeer en de aanvang is om 14.30 uur. De toegang is gratis dankzij een bijdrage van het Prins Bernard Cultuurfonds.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant