Kunstkerkje in Velp.
Kunstkerkje in Velp.

Cursus muziekgeschiedenis Spaanse componisten in Kunstkerkje

Kunst en cultuur 179 keer gelezen

VELP | Op donderdag 9 maart start er een nieuwe reeks lessen van muziekkenner Hans Terra bij Kunst in het Kerkje in Velp. In vijf ochtenden behandelt hij de Spaanse muziek door de eeuwen heen.

Muziekkenner Hans Terra zal in deze cursus aspecten behandelen van de Spaanse muziek door de eeuwen heen. Het accent zal daarbij liggen op het folkloristische karakter van deze muziek. Er zal daarbij de nodige aandacht worden besteed aan de rijke liedkunst. Uiteraard zullen de luit en de gitaar niet ontbreken. De muziek van Manuel de Falla, Granados en Albeniz, de belangrijkste vertegenwoordigers van de nationale stroming eind 19e eeuw, komen aan de orde. De Spaanse muziek van de 20ste eeuw blijkt ook uiterst toegankelijk, juist doordat zij veelal teruggrijpt op eeuwenoude motieven. De kosten bedragen 50 euro. Opgave vooraf wenselijk.
De cursusdagen zijn de donderdagen 9, 16, 23 en 30 maart en 6 april. Telkens op een donderdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur. Opgeven kan via www.kunstinhetkerkje.nl of met een mailtje naar info@kunstinhetkerkje.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant