Opening nieuwe seizoen Beeldentuin Cuijk

Kunst en cultuur 235 keer gelezen

CUIJK | De Cuijkse cultuurwethouder Rob Poel (PvdA) zal op zondag 30 april de nieuwe expositie van de Beeldentuin Cuijk openen. Ieder jaar wordt de helft van het aantal beelden vervangen en ook nu is er weer een mooie selectie gemaakt uit ruim veertig inzendingen.

Dit jaar is een speciaal jaar, omdat de Beeldentuin twintig jaar bestaat. Sinds 1997 is de inrichting van de tuin steeds verfraaid en zijn er elk jaar veel professionele kunstwerken te zien. Rond 2010 is de Heemtuin erbij gekomen en deze ziet er dankzij enthousiaste vrijwilligers prachtig verzorgd uit. Het Pakhuis is in 2012 verbouwd tot een multifunctionele ruimte en dit weekend is daar een expositie van kunstwerken van Paul de Swaaf uit Nijmegen te zien. Dit jaar wordt begonnen met de aanleg van de Pastorietuin die er veelbelovend uit komt te zien.
Er is voor iedere smaak iets aanwezig: figuratief, abstract, klassiek en modern, een harmonieus geheel op deze sfeervolle locatie in de Kerkstraat, vlak naast de H. Martinuskerk in Cuijk. De opening is zondag om 12.00 uur. De entree is gratis en de Cuijkse zanger Henk van den Boom zorgt voor de muziek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant