Leden van de kinderraad -Jelle, Rick, Tygo en Gijs- en directeur Marja Brinkhoff van De Bongerd. (tekst en foto: Annelies Graafsma)
Leden van de kinderraad -Jelle, Rick, Tygo en Gijs- en directeur Marja Brinkhoff van De Bongerd. (tekst en foto: Annelies Graafsma)

'Gezondheidsweek' bij bs De Bongerd in Gassel

Onderwijs 1.137 keer gelezen

GASSEL | Basisschool De Bongerd in Gassel houdt van maandag 29 mei tot en met vrijdag 2 juni een 'Gezondheidsweek'. Directeur Marja Brinkhoff: "Joost Lodewikus is JOGG-regisseur (Jongeren Op Gezond Gewicht) bij de gemeente Grave en was zo enthousiast over de gezondheidsprojecten bij de Eerste Stap (kinderdagverblijf; red.) en bij de voetbalvereniging Gassel, dat we werden aangestoken."

"Hij zei: begin maar met water drinken. We willen als school eigenlijk meer; in samenwerking met de GGD willen we het predicaat 'gezonde school' verwerven, deze projectweek is daarvoor een mooie aanzet."
De leden van de Kinderraad komen bij het gesprek. Jelle, Rick, Tygo en Gijs vertellen over een sponsorloop op woensdag 7 juni. Rick vindt dat er meer bewogen moet worden, wekelijks rennen om de school lijkt hem een goed idee. De jongens willen nieuwe goals en, heel verrassend, meer cultuur. Het meedenken in de kinderraad, ook over dit project, bevalt ze prima. Brinkhoff: "Op maandag verzorgt Brabant Dance Center bewegingslessen, dinsdag komt Brabant Water, donderdag smaaklessen en maken we gezonde traktaties. Wethouder Jeroen Joon (VVD) gaat op vrijdag met klassen vanaf groep 5 in debat over gezondheid. Het gaat om bewustwording. We drinken al alleen water op school en dat gaat prima."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant