Een door het Rijk en gemeenten geïnitieerd Kindpakket moet ervoor zorgen dat ook kinderen in armoede op bijvoorbeeld muziekles kunnen.
Een door het Rijk en gemeenten geïnitieerd Kindpakket moet ervoor zorgen dat ook kinderen in armoede op bijvoorbeeld muziekles kunnen.

'Kinderen en ouders door gemeente Boxmeer teleurgesteld'

Politiek 432 keer gelezen

BOXMEER | De SP-fractie in de gemeente Boxmeer heeft schriftelijke vragen gesteld over het armoedebeleid en het ontbreken van informatie bij de gemeente over een nieuw Kindpakket dat in november 2016 landelijk is afgesproken om kinderen die in armoede leven te helpen om bijvoorbeeld te kunnen trakteren op school met hun verjaardag of om toch op zwemles te kunnen.

Afgelopen najaar zetten het Rijk en de Nederlandse gemeenten samen met vijf fondsen hun handtekening onder een extra pakket maatregelen om kinderen die in armoede opgroeien toch van een extraatje te voorzien. In de ogen van SP-raadslid Mariëlla van Wijnen-Heijs doet de gemeente Boxmeer onvoldoende om deze doelgroep te bereiken en te informeren over de mogelijkheden. "Op de website is niets te vinden en een inwoner die telefonisch heeft geprobeerd informatie te krijgen, is van het kastje naar de muur gestuurd en verwezen naar de bijzondere bijstand. Datzelfde deed de schuldhulpverlening."
De SP wil nu van het college weten of de mogelijkheid om een extraatje aan te vragen op de gemeentelijke website komt, hoe de doelgroep geïnformeerd wordt en hoeveel kinderen 'hun extra presentje hebben gemist'. "Bent u ook van mening dat u kinderen en hun ouders teleurgesteld hebt?"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant