De gemeente Gennep wil het braakliggende terrein achter de Gennepermolen verder tot ontwikkeling brengen.
De gemeente Gennep wil het braakliggende terrein achter de Gennepermolen verder tot ontwikkeling brengen.

Nieuwe invulling gebied bij Gennepermolen

Politiek 195 keer gelezen

GENNEP | De gemeente Gennep wil het braakliggende terrein achter de Gennepermolen - waar vroeger de gemeentewerf in het Niersstadje stond - verder tot ontwikkeling brengen.

Afgelopen maandag gingen omwonenden en andere belangstellenden in gesprek met de gemeente over hun ideeën en wensen voor het gebied. "Het was een geslaagde en goed bezochte bijeenkomst", aldus de gemeente Gennep. Eerst liet een stedenbouwkundige met enkele schetsen zien wat er zoal mogelijk is. Daarover werd vervolgens in groepjes levendig gediscussieerd. Met als resultaat: een mooie oogst aan ideeën en aandachtspunten. Zoals een wandelpromenade langs de muur, niet alleen aan het water, maar ook boven langs. Veel bijval kreeg het plan om een pleintje te maken bij de trap naar de vlonder.
De aanwezigen willen ook graag dat er in de nieuwe situatie straks voldoende groen is. Verder vinden ze dat in de plannen aandacht moet zijn voor parkeren.

Vervolg
De gemeente verwerkt de opbrengst van de bijeenkomst in de kaders voor de nieuwe invulling van het gebied. In mei buigt de gemeenteraad zich over deze kaders. Ook kijkt de raad dan naar de selectiecriteria voor de marktpartijen, die mogelijk aan de slag willen gaan met dit gebied. Daarna volgt de selectie van een marktpartij. De gemeente Gennep hoopt die stap in juli dit jaar te kunnen zetten.
Kijk voor meer informatie op www.gennep.nl/gennepermolen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant