De Rekenkamercommissie oordeelt hard over het dossier 'Snippergroen' in Grave.
De Rekenkamercommissie oordeelt hard over het dossier 'Snippergroen' in Grave.

'Snippergroen' Grave: er is veel misgegaan

Politiek 282 keer gelezen

GRAVE | Er zijn zaken misgegaan bij de afhandeling van 'dossier Snippergroen' in Grave. De Rekenkamercommissie (RKC) presenteerde vorige week haar rapport in de Commissie Ruimte. Snippergroen gaat over stukjes openbaar groen dat bewoners zich hebben toegeëigend, vaak al jaren geleden. De gemeente wil deze situatie niet laten voortbestaan.

Door Annelies Graafsma

De grond kon worden gehuurd, aangekocht of teruggegeven. In de beleving van veel burgers kwam dit onverwacht. Er leven binnen de raad nog aanvullende vragen over het externe bureau dat de afhandeling verzorgde, de informatieplicht aan de raad en de medewerking van het college. De RKC over dit laatste: "We hebben van B en W loyale medewerking gekregen."
De RKC is helder in haar oordeel: alle betrokkenen hebben steken laten vallen: de wethouder, het externe bureau dat belast was met de uitvoering, het Burgerinitiatief Snippergroen maar ook de gemeenteraad. "Kern is dat je moet luisteren en burgers zelf aan het werk zet door hen te vragen oplossingen aan te dragen. Dat is niet gebeurd. Het externe bureau had geen volledig uitgewerkt projectplan en een communicatieparagraaf ontbrak. De wethouder (Daandels) en het Burgerinitiatief Snippergroen zorgden samen voor een verslechterde sfeer", aldus de RKC, die ook kritisch is over de gemeenteraad: "U had als raad beter moeten controleren, bij kunnen sturen en had geen genoegen mogen nemen met wat er in de begroting staat. U had steviger kunnen optreden."
Erik Daandels (CDA) is 'geraakt' door de conclusies van de RKC. Het onderwerp staat 28 maart op de agenda van de gemeenteraad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant