Jan Terlouw (links) na een optreden in De Weijer.
Jan Terlouw (links) na een optreden in De Weijer.

'Geen probleem dat De Weijer 85.000 euro minder oplevert'

Politiek 571 keer gelezen

BOXMEER | Dat de huurpenningen van cultureel centrum De Weijer teruggaan van 115.000 euro naar jaarlijks 30.000 euro, is voor de Boxmeerse gemeenteraad geen enkel probleem.

Over de 85.000 euro die daardoor jaarlijks minder in de gemeentekas stroomt, stappen de zes fracties bijna achteloos heen. 'Als cultureel centrum De Weijer maar voor Boxmeer in deze vorm behouden kan blijven", is de algemene opvatting.
Vijf van de zes politieke fracties in Boxmeer willen dat cultureel centrum De Weijer in de huidige vorm doorgaat. Dat alleen de huidige exploitant Kissels inschreef voor de nieuwe aanbestedingstermijn wordt niet als een belemmering ervaren.
Dat in de toekomst jaarlijks 85.000 euro minder huuropbrengst is nemen ze eveneens voor lief. Het collegevoorstel van die strekking dat donderdag in de raadscommissie wordt besproken, zal derhalve op weinig weerstand stuiten. De huidige De Weijer-exploitanten Peter-Paul en Stella Kissels zullen de komende jaren verder kunnen gaan met het ontwikkelen van de Boxmeerse cultuurtempel.
Alleen de VDB/LO toont zich sceptisch. "We staan met de rug tegen de muur", zegt VDB/LO-raadslid Marc Oudenhoven. "Met slechts één partij die inschreef voor de aanbesteding heb je weinig keus. Daarbij hebben we geen inzage in de de exploitatiekosten en wat de tekorten nu precies zijn."
De fracties LOF, SP, CDA, VVD en PK kunnen zich vinden in het voorstel. "We moeten blij zijn met dit bruisend hart", zegt LOF-fractieleider Frans van der Zande.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant