Stephan Gieben van AV Sporting: 'We worden de eerste atletiekvereniging in het Land van Cuijk met een eigen baan.' (foto: Diana Derks)
Stephan Gieben van AV Sporting: 'We worden de eerste atletiekvereniging in het Land van Cuijk met een eigen baan.' (foto: Diana Derks)

Royals en AV Sporting 'krijgen accommodatie waar we trots op mogen zijn'

Sport 917 keer gelezen

BOXMEER | Nog een paar weken en de contouren van de nieuwe accommodatie van Atletiekvereniging Sporting en honkbalclub HSV Royals aan de Graafseweg in Boxmeer moeten zichtbaar zijn. "We worden de eerste atletiekvereniging in het Land van Cuijk met een eigen baan", vertelt Stephan Gieben van AV Sporting.

Door Martijn Schwillens

Stephan haast zich om te benadrukken dat de nieuwe accommodatie een gezamenlijk project van AV Sporting en HSV Royals is. "Want behalve een 400 meter-baan komen er twee nieuwe honkbalvelden. Een hoofdveld voor de competitie en een veld voor de jeugd", vervolgt Stephan. Naast de atletiekbaan (van gravel) komen op de accommodatie ook een bak voor verspringen, een mat voor het hoogspringen, kogelstoten en speerwerpen. "We hebben er als verenigingen lang op moeten wachten, maar nu het zover is, willen we het meteen goed doen. Er komt een accommodatie waar we trots op mogen zijn en waar straks op hoog niveau gehonkbald kan worden en waar ook (jeugd-)wedstrijden atletiek gehouden kunnen gaan worden."

Investering
De kosten van de verbouwing à 180.000 euro worden grotendeels gedragen door de gemeente Boxmeer. "Voor dit project hebben beide verenigingen een stichting opgericht waarin leden van beide clubs zitten", legt Stephan uit. "Daarnaast heeft elke vereniging vijfduizend euro gestort op een rekening voor onvoorziene omstandigheden. Maar de investering voor alle atletiekonderdelen en nieuwe lichtinstallatie (circa 40.000 euro) komt voor onze eigen rekening."
TOP Sport & Groen uit Overloon zorgt voor aankleding en onderhoud van de nieuwe accommodatie. "Het complex zal medio april nagenoeg af zijn. Het gras wordt binnenkort ingezaaid. De eerste maanden zal Royals daarom in Venray spelen. De officiële opening van ons sportpark zal in september plaatsvinden", zegt Stephan tot slot.

Lees meer over het nieuwe sportcomplex van AV Sporting en HSV Royals in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 28 maart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant