De initiatiefnemers van de Oploose Wielertroon in de spotlights.
De initiatiefnemers van de Oploose Wielertroon in de spotlights.

Initiatiefnemers Wielertroon voor één keer in de spotlights

Sport 308 keer gelezen

OPLOO | Ze hadden zich vanaf het begin een bescheiden rol aangemeten, de initiatiefnemers achter de Wielertroon in Oploo, maar nu het monument met het plaatsen van grondspots voltooid is staan deze vrijwilligers dan toch voor één keer zelf in de spotlights.

Via tal van acties had het zevental zich de afgelopen drie jaar ingezet om het eerbetoon aan de succesvolle wielerbroers Van Katwijk en wielerbolwerk Oploo tot stand te brengen. Met succes, want in oktober 2016 werd het bijzondere object van kunstsmid Juul Baltussen uit Westerbeek onder grote publieke belangstelling onthuld.
Dankzij een subsidie van Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen en technische ondersteuning van Vogelsangs Electro werden de afgelopen weken drie grondspots geplaatst en aangesloten. De energiezuinige en duurzame led-spots, die gekoppeld zijn aan de straatverlichting, zorgen ervoor dat de wielertroon in de donkere uren feeëriek wordt belicht.

Hulp
De initiatiefnemers, die tijdens het traject zelf ook veelvuldig de handen uit de mouwen staken, kregen bij de werkzaamheden hulp van diverse bedrijven, de buitendienst van de gemeente Sint Anthonis en de vakkundige vrijwilligers Jeroen Klauwer, Mat Ermens, Jos Verschuuren en Chiel Thijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant